ΕΛΛΑΔΑ

Με πλοία του Πολεμικού Ναυτικού η υδροδότηση της Λέρου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

Με πλοία του Πολεμικού Ναυτικού η υδροδότηση της Λέρου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

Το νησί της Λέρου

Eurokinissi

Το Πολεμικό Ναυτικό θα συνδράμει στην υδροδότηση της Λέρου που έχει κυρηχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της εκδήλωσης φαινομένων λειψυδρίας.

Όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, κατόπιν αιτήματος του δήμου Λέρου και στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων, το Πολεμικό Ναυτικό έχει διαθέσει υδροφόρα πλοία για την υδροδότηση του νησιού.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέρος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της εκδήλωσης φαινομένων λειψυδρίας, κήρυξε στις 27 Ιουνίου τη Λέρο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Η έκτακτη ανάγκη έχει ισχύ για ένα μήνα.

Στην απόφαση, που υπογράφεται από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, αναφέρεται συγκεκριμένα: «Αποφασίζουμε την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λέρου της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την διαχείριση των συνεπειών που ενδέχεται να προκύψουν από την εκδήλωση φαινομένων λειψυδρίας στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσης και για έναν (1) μήνα, ήτοι έως και 25 Ιουλίου 2024. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας».

Σημειώνεται ότι η δημοτική αρχή Λέρου επιρρίπτει την ευθύνη για την κατάσταση στην προηγούμενη δημοτική αρχή, καταγγέλλοντας ότι δεν προχώρησε σε συντήρηση των Μονάδων Αφαλάτωσης!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ