ΕΛΛΑΔΑ

Πόρισμα κόλαφος για την φωτιά στην Ύδρα - Ευθύνες σε Πυροσβεστική και Λιμενικό

Πόρισμα κόλαφος για την φωτιά στην Ύδρα - Ευθύνες σε Πυροσβεστική και Λιμενικό

Η φωτιά στην Ύδρα 

INTIME NEWS / ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Πόρισμα κόλαφος προκύπτει από την έρευνα για την πυρκαγιά στην Ύδρα που αφορά το θαλαμηγό με τους Καζάκους μεγιστάνες. Τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και η παράληψη καθήκοντος προκύπτουν για τον αρχιπύραρχο της Διεύθυνσης αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του πυροσβεστικού σώματος και σε κάποια στελέχη του λιμεναρχείου Ύδρας σύμφωνα με το πόρισμα της προκαταρκτικής έρευνας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ , στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι η πυροσβεστική υπηρεσία Γαλατά ποτέ δεν ασχολήθηκε με την υπόθεση, παρότι ήταν στον χώρο της ευθύνης της, επίσης, όπως προκύπτει από σχετικά έγγραφα, το λιμεναρχείο Ύδρας ενημερώθηκε μεν από το παραπλέον σκάφος. της θαλαμηγού Περσεφώνης 1 ότι το πλήρωμα ή οι επιβάτες εμπλέκονται στη φωτιά που ξέσπασε, αλλά το σκάφος που έφτασε εκεί ποτέ δεν ακινητοποίησε τη θαλαμηγό και φυσικά ποτέ δεν προέβη σε έρευνα στο σκάφος.

Σε ό,τι αφορά τον αρχιπύραρχο του πυροσβεστικού σώματος, την επόμενη μέρα, στις 22 Ιουνίου, πήγε στη Βουλιαγμένη για να λάβει καταθέσεις από τους 10 επιβάτες, Καζάκους μεγιστάνες, και μετά από μια προφορική εξέταση τους άφησε ελεύθερους για να φύγουν με ιδιωτική πτήση. παρότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι είχαν ενεργό ρόλο. Μάλιστα, ενημέρωσε τον εισαγγελέα αφότου τους είχε αφήσει ελεύθερους.