ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στις Αχαρνές: Βελτιωμένη η εικόνα - Στο εργοστάσιο χαρτικών δίνεται η «μάχη»

Φωτιά στις Αχαρνές: Βελτιωμένη η εικόνα - Στο εργοστάσιο χαρτικών δίνεται η «μάχη»

Επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς σε εργοστάσιο χαρτικών στις Αχαρνές στις 10 Ιουλίου 2024

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας (10/07) στις Αχαρνές, τυλίγοντας στις φλόγες ένα εργοστάσια πλαστικών και ένα εργοστάσιο χαρτικών. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η κατάσταση είναι πλέον πολύ καλύτερη, καθώς δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στο ρέμα της Χελιδονούς.

Οι προσπάθειες κατάσβεσης επικεντρώνονται στο εργοστάσιο χαρτικών, με τους πυροσβέστες να επιχειρούν στον α΄και τον β’ όροφο, ενώ η φωτιά δεν έχει επεκταθεί έως τώρα στον υπόγειο χώρο.

fotia pyrkagia axarnes ergostasio

Επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς σε εργοστάσιο χαρτικών στις Αχαρνές στις 10 Ιουλίου 2024

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI

Στο σημείο επιχειρούν 88 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή των Αχαρνών, παραμένει σε ισχύ η εκτροπή των οχημάτων στην οδό Τατοΐου, από το ύψος της οδού Δεκελείας ως το ύψος της λεωφόρου Καραμανλή.

Στα υπόλοιπα σημεία διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία.

Όλο το βράδυ ισχυρές επίγειες δυνάμεις επιχειρούσαν, ενώ έπνεαν άνεμοι περίπου 5 μποφόρ, για να περιορίσουν την φωτιά η οποία ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση σε υπαίθριο χώρο ανάμεσα σε εργοστάσια κοντά στην Λεωφόρο Καραμανλή και πολύ γρήγορα επεκτάθηκε στο Ρέμα της Χελιδονούς προκαλώντας στο πέρασμά της ζημιές σε επιχειρήσεις. Η τελική αποτίμηση των ζημιών θα γίνει αφότου ολοκληρωθεί η κατάσβεση ενώ την προανάκριση για να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς θα διεξάγει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ).

Στο σημείο επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες με πλήθος εθελοντικών οχημάτων.

Σημειώνεται ότι δύο μηνύματα μέσω 112 εστάλησαν σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Το πρώτο μήνυμα ενημέρωνε τους πολίτες για την πυρκαγιά ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών ενώ το δεύτερο καλούσε όσους βρίσκονται κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω του καπνού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ