ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαλυπτικά βίντεο με 45χρονο διαρρήκτη που είχε ρημάξει καταστήματα στην Αττική

Αποκαλυπτικά βίντεο με 45χρονο διαρρήκτη που είχε ρημάξει καταστήματα στην Αττική

Ρούχα και υποδήματα του συλληφθέντα διαρρήκτη

Ελληνική Αστυνομία

Στην σύλληψη ενός 45χρονου άνδρα που είχε «ρημάξει» καταστήματα στην βορειοανατολική Αττική, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Ο 45χρονος δράστης συνελήφθη μετά από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού και με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε., το πρωί της Κυριακής στην περιοχή των Αχαρνών.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για συμμορία, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται έτερος συνεργός.

Σύμφωνα με τις έρευνες των αρχών του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού, ο 45χρονος κατά τον τελευταίο μήνα διέπραττε κλοπές χρηματικών ποσών από ταμειακές μηχανές καταστημάτων στην περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης του, ο κατηγορούμενος μαζί με τη βοήθεια άλλου συνεργού, κυρίως πρώτες πρωινές ώρες, εισερχόταν στα καταστήματα προκαλώντας φθορές στον υαλοπίνακα των καταστημάτων με τη χρήση σφυριού ή άλλων αιχμηρών αντικειμένων και αφαιρούσε συρτάρια ταμειακών μηχανών τα οποία περιείχαν χρηματικά ποσά.

10072024-gada-2.jpg

Το επιχειρησιακό αυτοκίνητο του δράστη

Ελληνική Αστυνομία

Κατά την διάπραξη των κλοπών, ο συνεργός του εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου αναμένοντας στο εσωτερικό «επιχειρησιακού οχήματός» στο οποίο είχαν τοποθετήσει λευκή ταινία στις πινακίδες κυκλοφορίας ώστε να μην ταυτοποιηθεί από τις αστυνομικές αρχές.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί 8 περιπτώσεις κλοπών και μία απόπειρα ενώ η εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις ερευνάται.

Από τη σωματική και την κατ’ οίκον έρευνα στο συλληφθέντα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός που είχε χρησιμοποιηθεί κατά τη διάπραξη των κλοπών, το «επιχειρησιακό αυτοκίνητο» ως μέσο τέλεσης των αξιόποινων πράξεων, φυσίγγιο και -3- κινητά τηλέφωνα.

Σημειώνεται ότι ο 45χρονος έχει απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.