ΕΛΛΑΔΑ

Μύκονος: Ναρκωτικά εντοπίστηκαν σε ασυνόδευτη βαλίτσα σε πλοίο της γραμμής - Έγιναν δύο συλλήψεις

Μύκονος: Ναρκωτικά εντοπίστηκαν σε ασυνόδευτη βαλίτσα σε πλοίο της γραμμής - Έγιναν δύο συλλήψεις
Βαλίτσα Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ/ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ασυνόδευτη βαλίτσα με ναρκωτικά  εντόπισαν οι Αρχές μέσα σε επιβατηγό πλοίο στο λιμάνι της Μυκόνου, ενώ για την υπόθεση συνελήφθησαν και δύο άτομα που φέρονται ως διακινητές. Παράλληλα από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια βρέθηκαν και αρχαία αντικείμενα στο σπίτι του ενός εκ των δύο εμπλεκομένων. 

Όπως έγινε γνωστό στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας-Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος στην Μύκονο σε συνεργασία της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, εντόπισαν εντός επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου στο λιμάνι της Μυκόνου βαλίτσα που περιείχε ένα γυάλινο δοχείο με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 32,6 γρ.

Την ίδια στιγμή συνελήφθη ο 51 ετών παραλήπτης της βαλίτσας, ο οποίος παρέδωσε και άλλα ναρκωτικά που είχε στην κατοχή του.

Screenshot-2024-07-11-123221.jpg

Οι αμφορείς που εντοπίστηκαν στην ασυνόδευτη βαλίτσα

Λιμενικό

Αναλυτικότερα ο 51χρονος οικειοθελώς παρέδωσε ακόμη τρία γυάλινα δοχεία που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 51,87 γρ., ένα αλουμινένιο δοχείο από ενεργειακό ποτό με περιεχόμενο ψυχότροπο ουσία MDMA μικτού βάρους 5,10 γρ., τέσσερα χάπια με ουσίες υπαγόμενες στους πίνακες ναρκωτικών, δύο πλαστικούς και έναν μεταλλικό τρίφτη με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης, ένα κυλινδρικό δοχείο με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης και τα χρηματικά ποσά των 4.700 ευρώ και των 800 δολαρίων ΗΠΑ.

Παράλληλα τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας συνέλαβαν έναν 49χρονο Έλληνα στην Κηφισιά, αποστολέα της ασυνόδευτης βαλίτσας, για παράβαση του Ν. 4139/13 «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, του Ν. 4858/2021 «Περί προστασίας των αρχαιοτήτων» και του Ν.2168/1993 «Περί όπλων».

Κατόπιν νόμιμης έρευνας που ακολούθησε στην οικία του 49χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία ζυγαριά ακριβείας, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, επτά αμφορείς πιθανόν αρχαίας εποχής, μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας και το χρηματικό ποσό των1.448 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ