ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακίστηκε ο 44χρονος για την δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό

Προφυλακίστηκε ο 44χρονος για την δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας συνοδεύουν τον συλληφθέντα στον ανακριτή

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Την προφυλάκιση του 44χρονου για την δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό αποφάσισε ο ανακριτής με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα το μεσημέρι της Πέμπτης (11/7).

Ο βασικός ύποπτος της εκτέλεσης πέρασε νωρίτερα το κατώφλι του ανακριτή για να απολογηθεί, με τον ίδιο να αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Παρά, όμως, τους ισχυρισμούς του οι δικαστικοί λειτουργοί αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση. Η διαδικασία της απολογίας ολοκληρώθηκε μετά από περίπου τρεις ώρες με τον κατηγορούμενο να παίρνει τον δρόμο για τη φυλακή με τη σύμφωνη γνώμη και του Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος, που φαίνεται να ήταν γνωστός ως «ο ωραίος Γιώργος», κατά την απολογία του αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του στο έγκλημα σε βάρος του τοπογράφου και σε οτιδήποτε σχετίζεται με αυτό.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της διαδικασίας ο συνήγορος του 44χρονου, Νίκος Αλετράς, είπε πως ο εντολέας του δεν δέχεται την κατηγορία και αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Ο δικηγόρος ανέφερε πως ανέμεναν την απόφαση προσωρινής κράτησης και συμπλήρωσε ότι «νομίζω πως είναι σε αρχικό στάδιο η ανάκριση. Ο εντολέας μού έδωσε τις απαντήσεις που του ζητήθηκαν. Παραπέμφθηκε επί ενδείξεων, ενώ η ανάκριση είναι σε εξέλιξη και σήμερα μπήκαν στη δικογραφία στοιχεία που είναι υπέρ του. Η υπόθεση θα ξεδιαλύνει στο μέλλον. Δεν υπάρχει εμπλοκή του, την αρνείται. Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε τις δικονομικές εξελίξεις, τις νεώτερες αναλύσεις και τα υπόλοιπα στοιχεία».

Παράλληλα ο κ. Αλετράς συμπλήρωσε πως ο 44χρονος δεν έχει επιχειρηματική δραστηριότητα στη Μύκονο λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η σύνδεση του ονόματος του με το νησί προκαλεί απορία και στον ίδιο τον εντολέα μου».

Η Ασφάλεια συνεχίζει παράλληλα τις έρευνες για τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας και τα στοιχεία που συγκεντρώνει τα διαβιβάζει στις ανακριτικές αρχές.

Τα βίντεο - ντοκουμέντο από τις κινήσεις του εκτελεστή

Στο μεταξύ, δύο νέα βίντεο - ντοκουμέντο από την κίνηση με τη μηχανή του εκτελεστή του τοπογράφου στο Ψυχικό έφερε στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece, τα οποία αποτυπώνουν την ψυχραιμία με την οποία κινείται ο δράστης σε κεντρικούς δρόμους. Πρόκειται για δύο από τα συνολικά 80 βίντεο που έχει στη διάθεσή της η εισαγγελία και περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Το ένα από τα δύο βίντεο είναι από έναν περιφερειακό δρόμο που κινήθηκε ο δράστης στο Ψυχικό για να φθάσει στο σημείο που είχε την εταιρεία του το θύμα ενώ το δεύτερο βίντεο είναι από έναν κεντρικό δρόμο τον οποίο επίσης χρησιμοποίσης για να κινηθεί προς το σημείο της εκτέλεσης.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ενώ γνωρίζει ότι πρόκειται για σημεία που έχουν πολλές κάμερες, δείχνει να αδιαφορεί καθώς έχει τη σιγουριά ότι οι πινακίδες είναι πλαστές και αντίστοιχες όμως σε ίδιου τύπου και ίδιου χρώματος μηχανή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ