ΕΛΛΑΔΑ

Η MSD εγκαινιάζει τα IDEA Studios με στόχο την καινοτομία στην υγειονομική περίθαλψη

Η MSD εγκαινιάζει τα IDEA Studios με στόχο την καινοτομία στην υγειονομική περίθαλψη
MSD Idea Studio Europe

Η MSD ανακοίνωσε την έναρξη των IDEA Studios, μιας νέας πρωτοβουλίας με επικεφαλής το MSD Global Health Innovation Fund (MGHIF) και τις τοπικές ομάδες της MSD για τη χρηματοδότηση και τη συνεργασία με επιχειρηματίες και νεοσύστατες εταιρείες που επικεντρώνονται στην παροχή μετασχηματιστικών λύσεων στον τομέα της υγείας.

Όπως ανακοινώθηκε στο συνέδριο HLTH Europe, τα MSD IDEA Studio Ασίας-Ειρηνικού και Ευρώπης θα συνδυάζουν τον εταιρικό επενδυτικό βραχίονα της εταιρείας με τη βαθιά υγειονομική τεχνογνωσία των περιφερειακών επιχειρηματικών ομάδων της.

Στρατηγικά τοποθετημένα στους δυναμικούς κόμβους καινοτομίας της Σιγκαπούρης και του Βερολίνου, αντίστοιχα, τα IDEA Studios θα δημιουργήσουν ένα επιχειρηματικό περιβάλλον που θα διευκολύνει την ανταλλαγή ιδεών για την προώθηση καινοτόμων πρωτοβουλιών.

Ο Joseph Romanelli, Πρόεδρος της MSD Human Health International δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στην MSD, αναζητούμε συνεχώς τρόπους να εφαρμόζουμε ψηφιακές τεχνολογίες και τεχνολογίες επιστήμης δεδομένων για να βελτιώσουμε τα αποτελέσματα για τους ασθενείς και να επιταχύνουμε τον σκοπό μας, να βελτιώνουμε ζωές. Η έναρξη των MSD IDEA Studios θα προσφέρει στους επιχειρηματίες την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τη βαθιά μας τεχνογνωσία στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης για να επιταχύνουν τον αντίκτυπό τους και να προωθήσουν σημαντικές καινοτομίες για τη βελτίωση της ζωής των ασθενών».

Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών, οι επιχειρηματικές ομάδες της MSD στην Ασία-Ειρηνικό και στην Ευρώπη θα συνεργαστούν στενά με τους επενδυτές του MGHIF για να επιλέξουν και να χρηματοδοτήσουν τοπικές επιχειρήσεις που αναπτύσσουν καινοτόμες λύσεις υγειονομικής περίθαλψης. Οι βασικοί τομείς ενδιαφέροντος του IDEA Studio Ασίας-Ειρηνικού περιλαμβάνουν την πρόσβαση σε εμβολιασμούς και σε θεραπείες για τον καρκίνο. Το MSD IDEA Studio Ευρώπης θα αναζητήσει καινοτόμες πρακτικές για την έγκαιρη διάγνωση ασθενειών, την παρακολούθηση ασθενών για την ενίσχυση της τήρησης της φαρμακευτικής αγωγής και την ενίσχυση της διαδικασίας προσέλκυσης σε κλινικές δοκιμές.

Ο Joel Krikston, Διευθύνων Σύμβουλος επενδύσεων επιχειρηματικών κεφαλαίων του MGHIF υπογράμμισε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα βασιστούμε στο αναπτυξιακό επενδυτικό ιστορικό της MGHIF για να συνεργαστούμε με τους συναδέλφους μας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και στην Ευρώπη μέσω του MSD IDEA Studio. Στόχος μας είναι να προωθήσουμε καινοτόμες λύσεις μέσω στρατηγικών επενδύσεων που θα επιτρέψουν τελικά την καλύτερη πρόσβαση των ασθενών σε φάρμακα και εμβόλια».

Σχετικά με το MSD IDEA Studio Asia Pacific

Με έδρα τη Σιγκαπούρη, το MSD IDEA Studio Asia Pacific αναζητά συνεχώς ευκαιρίες χρηματοδότησης και συνεργασίας με επιχειρηματίες και νεοσύστατες εταιρίες στην περιοχή Ασίας και Ειρηνικού. Οι βασικοί τομείς αρχικού ενδιαφέροντος περιλαμβάνουν καινοτόμες λύσεις για τη βελτίωση της πρόσβασης σε εμβολιασμούς και σε θεραπείες για τον καρκίνο.

Σχετικά με το MSD IDEA Studio Europe

Με έδρα το Βερολίνο, το MSD IDEA Studio Ευρώπης αναζητά συνεχώς ευκαιρίες χρηματοδότησης και συνεργασίας με επιχειρηματίες και νεοσύστατες εταιρίες στην Ευρώπη. Οι τομείς αρχικού ενδιαφέροντος περιλαμβάνουν καινοτόμες πρακτικές για την έγκαιρη διάγνωση ασθενειών, λύσεις απομακρυσμένης παρακολούθησης ασθενών για την ενίσχυση της τήρησης της φαρμακευτικής αγωγής και εφαρμογές για τον απλοποιημένο τρόπο λειτουργίας και εγγραφής σε κλινικές δοκιμές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ