Τι λέει η ΕΛΑΣ για τις κλήσεις που δέχθηκε στη δολοφονία στην Αμφιλοχία
Στους ισχυρισμούς περί μη έγκαιρης ανταπόκρισης των αστυνομικών στις κλήσεις του θύματος και συγγενικών της προσώπων στην υπόθεση της δολοφονίας στην Αμφιλοχία, απαντά η ΕΛΑΣ, διευκρινίζοντας ότι το θύμα κάλεσε το Αστυνομικό Τμήμα αλλά έκοψε την κλήση χωρίς να δώσει στοιχεία επικοινωνίας.
«Άμεσα, πλήρωμα περιπολικού κινήθηκε προς την κατοικία της, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούσε επανειλημμένες κλήσεις, προκειμένου να λάβουν περαιτέρω πληροφορίες και οδηγίες, ωστόσο ουδείς ανταποκρίθηκε», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:
«Σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται στον ηλεκτρονικό Τύπο και αναφέρονται στη μη ανταπόκριση αστυνομικών σε τηλεφωνικές κλήσεις του θύματος και συγγενικών της προσώπων, πριν από τον θανάσιμο τραυματισμό της, διευκρινίζονται τα εξής:
Το θύμα κάλεσε στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα αναφέροντας κίνδυνο της ζωής της από τον εν διαστάσει σύζυγό της, ενώ διέκοψε την κλήση χωρίς να δώσει στοιχεία επικοινωνίας και διαμονής, παρά μόνο το ονοματεπώνυμό της.
Αστυνομικοί αναζήτησαν στα ψηφιακά αρχεία ταυτοτήτων και σε αρχεία δικογραφιών περαιτέρω στοιχεία για την καλούσα, εντοπίζοντας το τηλέφωνο επικοινωνίας και τη διεύθυνση κατοικίας της.
Άμεσα, πλήρωμα περιπολικού κινήθηκε προς την κατοικία της, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούσε επανειλημμένες κλήσεις, προκειμένου να λάβουν περαιτέρω πληροφορίες και οδηγίες, ωστόσο ουδείς ανταποκρίθηκε.
Μέσα σε λίγα λεπτά, οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, όπου εντόπισαν το θύμα και το σύζυγό της θανάσιμα τραυματισμένους.
Παράλληλα, από τα αρχεία κλήσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας, δεν προκύπτει κλήση από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του θύματος προς το οικείο Αστυνομικό Τμήμα ή την Άμεση Δράση, για αναφορά του περιστατικού.
Οποιαδήποτε κλήση πραγματοποιήθηκε αφορά σε χρόνο μεταγενέστερο των θανάσιμων τραυματισμών και ενώ αστυνομικοί είχαν ήδη προστρέξει στο σημείο».
Η οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί του Σαββάτου (13/7) στην Αμφιλοχία με τη γυναίκα να πέφτει νεκρή από το χέρι του συζύγου της ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νέες αποκαλύψεις για το έγκλημα στην Αμφιλοχία: Ο δολοφόνος απείλησε με την κόρη τους το θύμα
Οικογενειακή τραγωδία στην Αμφιλοχία: Σκότωσε την γυναίκα του και αυτοκτόνησε
Κραν Μοντανά: Το ΥΠΕΞ αναμένει ενημέρωση για το αν υπάρχουν Έλληνες στο σημείο της τραγωδίας
15:49
Παπαθανάσης: Η Ελλάδα κατέγραψε ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης υψηλότερους από τον μέσο όρο της ΕΕ
15:37
Τασούλας για Κραν Μοντανά: Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων
15:25
Από τη Beyoncé μέχρι τα... Labubu: Οι viral στιγμές που καθόρισαν το 2025
15:15