ΕΛΛΑΔΑ

Αίγινα: Τέσσερις οι νεκροί της τραγωδίας - Αγωνία για τους τραυματίες (pics - aud - vid)

Αίγινα: Τέσσερις οι νεκροί της τραγωδίας  - Αγωνία για τους τραυματίες (pics - aud - vid)
CNN Greece

Τέσσερις είναι οι νεκροί και δεκαεπτά οι τραυματίες από τη σφοδρή σύγκρουση μιας λάντζας που μετέφερε τουλάχιστον 23 παραθεριστές στη νησίδα Μονή κοντά στην Αίγινα κι ενός ταχύπλοου σκάφους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες για την τραγωδία στον Σαρωνικό, το ταχύπλοο μήκους 8 μέτρων που είχε ιδιαίτερα ισχυρές μηχανές εμβόλισε με μεγάλη ταχύτητα και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες τη λάντζα και την έκοψε στη μέση.

Οι επιβάτες του μικρού ξύλινου σκάφους έπεσαν στη θάλασσα ωστόσο για ορισμένους ήταν αργά. Οι άνδρες του λιμενικού αλλά και χειριστές ιδιωτικών σκαφών που έφτασαν άμεσα στο σημείο του δυστυχήματος για να προσφέρουν βοήθεια ανέσυραν αρχικά από την επιφάνεια της θάλασσας τα πτώματα τριών ανθρώπων μεταξύ αυτών του ιδιοκτήτη της λάντζας και ενός παιδιού.

Η καταγγελία στον ρεπόρτερ του CNN Greece, Λευτέρη Σουχάιμπ, της μητέρας δύο παιδιών που επέβαιναν στο τουριστικό σκάφος, συγκλονίζει: "Ο μεγάλος μας είπε ότι τους χτύπησε το ταχύπλοο στη μέση, τους εμβόλισε και έφυγε. Τους παράτησε κι έφυγε, δεν τους πέταξαν καν σωσίβια".

Από τα πρώτα λεπτά κάτοικοι και παραθεριστές από διάφορες περιοχές του νησιού έσπευσαν στο σημείο για να βοηθήσουν τους τραυματίες. Οι μαρτυρίες τους για την κατάσταση που επικρατούσε είναι συγκλονιστικές.

Λίγη ώρα αργότερα ένας δύτης εντόπισε σε βάθος 20 μέτρων τη σορό ενός ακόμα επιβάτη, που είχε εγκλωβιστεί στα συντρίμμια.

Πέντε από τους τραυματίες διακομίστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά και από εκεί στο Γενικό Κρατικό Νικαίας καθώς η κατάσταση της υγείας τους κρίθηκε ιδιαιτέρως κρίσιμη. Κάποιοι από τους τραυματίες διεκομίσθησαν στο ΚΑΤ και το Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401.

Ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους συνελήφθη και κρατείται στο Λιμεναρχείο της Αίγινας.

Ο δημοσιογράφος του CNN Greece, Παντελής Βαλασόπουλος, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο της τραγωδίας και μετέδωσε τις πρώτες πληροφορίες.

H ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για την τραγωδία στην Αίγινα:

Μέχρι στιγμής, έχουν διασωθεί είκοσι άτομα, επιβάτες του Ε/Γ – Τ/Ρ, εκ των οποίων πέντε τραυματίες, ενώ έχουν περισυλλεγεί τέσσερις σοροί (3 άνδρες, 1 παιδί). Στο ταχύπλοο επέβαιναν τέσσερα άτομα, ουδείς εκ των οποίων τραυματίστηκε.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων αγνοουμένων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Αίγινας που διενεργεί την προανάκριση για το δυστύχημα συνελήφθη ο Κυβερνήτης του ταχυπλόου σκάφους.

Κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων & Συμβάντων (ΕΛΥΔΝΑ) έχει ήδη επιληφθεί του περιστατικού και πρόκειται να μεταβεί στην περιοχή προκειμένου διεξαχθεί ενδελεχής διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του δυστυχήματος.

Για το περιστατικό τηρείται διαρκώς ενήμερη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ ο ΥΝΑΝΠ κ. Θοδωρής Δρίτσας μεταβαίνει ήδη στη Αίγινα για επιτόπια ενημέρωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ