Καταδίωξη ταχύπλοου με μετανάστες στη Ρόδο - Μία τραυματίας
Περιπολικά σκάφη του Λιμενικού (φωτογραφία αρχείου)
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ/ EUROKINISSIΕπεισοδιακή καταδίωξη ταχύπλοου στο οποίο επέβαιναν 20 μετανάστες σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (20/7), κατά την οποία τραυματίστηκε μια γυναίκα, λόγω των χειρισμών του οδηγού και διακινητή τους.
Το ταχύπλοο εντόπισαν νωρίτερα δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος, κοντά στο ακρωτήρι Αρχαγγέλου. Σε αυτό επέβαιναν 20 πρόσφυγες και μετανάστες εκ των οποίων 12 άνδρες, πέντε γυναίκες και τρία παιδιά, καθώς και ο 22χρονος χειριστής του σκάφους.
Ο οδηγός άρχισε με μεγάλη ταχύτητα προς την ακτή. Ακολούθησε προσπάθεια ακινητοποίησης του με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, στα οποία ο 22χρονος δεν συμμορφώθηκε και στη συνέχεια το προσγειαλώθηκε με αποτέλεσμα μια γυναίκα να τραυματιστεί. Οι υπόλοιποι επιβαίνοντες τράπηκαν σε φυγή.
Λίγο αργότερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής εντόπισαν 19 αλλοδαπούς, οι οποίοι αναγνώρισαν τον 22χρονο ως τον διακινητή που τους μετέφερε από την περιοχή Φετιγιέ Τουρκίας, ενώ η τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου όπου νοσηλεύεται.
Διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σέρρες: Συνελήφθη αλλοδαπός για διακίνηση μεταναστών με κλεμμένο αυτοκίνητο
Η «Βασίλισσα της Κεταμίνης» καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκιση για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι
21:40
Εντάχθηκαν 230 βιβλία στο Μητρώο Διδακτικών Βιβλίων και στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Διδακτικών Βιβλίων
21:29
Νετανιάχου: Η προσωρινή κατάπαυση του πυρός δεν σηματοδοτεί το τέλος του πολέμου
21:18
Τα διεθνή ΜΜΕ για το ελληνικό «Age Ban» στα social media σε παιδιά κάτω των 15 ετών
21:08