«Υψηλός» κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές σήμερα, Κυριακή
Αντιμέτωπες με υψηλό κίνδυνο φωτιάς βρίσκονται σήμερα, Κυριακή (21/7) αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Ειδικότερα, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς
(κατηγορία κινδύνου 3) για τις εξής περιοχές:
- Αττική
- Κύθηρα
- Εύβοια
Πολλές περιοχές σε
- Πελοπόννησο
- Δυτική Ελλάδα
- Στερεά Ελλάδα
- Θεσσαλία
- Κεντρικη Μακεδονία
- Έβρο
- Όλη τη Νησιωτική Ελλάδα

Στο μεταξύ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Οχι στο κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών
Συνιστά επίσης στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Ουκρανία: Τουλάχιστον δύο τραυματίες από ρωσική επίθεση στο Κίεβο
07:19
Θανατηφόρο τροχαίο με έναν νεκρό στη Βαρυμπόμπη: Το ΙΧ καρφώθηκε σε τοιχίο και τυλίχθηκε στις φλόγες
07:09
Ο «χάρτης» των βάσεων: Πώς θα κινηθούν οι υψηλόβαθμες σχολές – Τι λέει εκπαιδευτικός αναλυτής
07:08
Νέες επιθέσεις ΗΠΑ σε Ιράν και αντίποινα από Τεχεράνη με χτυπήματα σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν
07:07