Προειδοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. για νέα ηλεκτρονική απάτη
Έκκληση στους πολίτες να διαγράφουν τυχόν μηνύματα που αναφέρουν πως εμπλέκονται σε υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων απευθύνει η Ελληνική Αστυνομία, καθώς έχουν γίνει αναφορές για ηλεκτρονικές απάτες που χρησιμοποιούν τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για να εξαπατήσουν τους αποδέκτες των e-mail αυτών.
Ειδικότερα, οι δράστες προσποιούμενοι τις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές, διακινούν επιστολή μέσω e-mail και προσπαθούν να εξαπατήσουν τους χρήστες του διαδικτύου με το πρόσχημα ότι ο αποδέκτης τους εμπλέκεται σε υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων.
Μάλιστα, χρησιμοποιούν τα στοιχεία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Δημήτριου Μάλλιου και το λογότυπο της ΕΛ.ΑΣ.
Η ΕΛΑΣ υπογραμμίζει ότι ο συγκεκριμένο μήνυμα είναι καταφανώς ψευδές και αποστέλλεται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν τους πολίτες και ακολούθως να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.
Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα, καθώς και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.
Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 2 Ιανουαρίου
02:00
Voucher κοινωνικού τουρισμού ΔΥΠΑ: Ποιες υπηρεσίες καλύπτουν και πώς να τα αξιοποιήσετε
01:00
Τριπλή επιστροφή ενοικίου το 2026: Αναλυτικά οι δικαιούχοι και τα ποσά
00:30
Τραγωδία στη Μεσσήνη: Νεκρός 38χρονος δημοτικός σύμβουλος - Φέρεται να απαγχονίστηκε
23:59