Χάρτης κινδύνου πυρκαγιάς: Σε ποιες περιοχές υπάρχει «κίτρινος» συναγερμός για σήμερα,Τετάρτη
Επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς (φωτογραφία αρχείου)
ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/EUROKINISSIΥψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει σήμερα, Tετάρτη (24/7) για την Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια, την Αχαΐα, την Ηλεία, τα Επτάνησα, καθώς και οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη.
Στο μεταξύ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Οχι στο κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών
Συνιστά επίσης στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Η Τεχεράνη και το Ομάν συντάσσουν πρωτόκολλο για τη ναυσιπλοΐα στο Ορμούζ
23:00
Eurovision 2026: Ανακοινώθηκε η σειρά εμφάνισης της Ελλάδας για τους ημιτελικούς
22:56
Το Χρηματιστήριο Αθηνών μετονομάζεται σε Euronext Athens
22:50
Κονγκό: Τουλάχιστον 43 νεκροί σε επίθεση ισλαμιστών ανταρτών
22:41