ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Εντοπίσθηκαν φυτείες κάνναβης – σύλληψη δύο ατόμων

Λάρισα: Εντοπίσθηκαν φυτείες κάνναβης – σύλληψη δύο ατόμων
astynomia.gr

Εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, δύο οργανωμένες καλλιεργούμενες φυτείες κάνναβης μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο αγροτικής περιοχής.

Παρακολουθώντας την περιοχή, οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν αλλοδαπό να πλησιάζει το χώρο της φυτείας και τον συνέλαβαν. Στην κατοχή του 26χρονου υπηκόου Αλβανίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μια σακούλα με λίπασμα, ένας δοσομετρητής και ένα κινητό τηλέφωνο.

Συνολικά, στο χώρο των δύο φυτειών βρέθηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 66 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (0,7) έως (2,9) μέτρα, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη τρία τεμάχια λάστιχου ποτίσματος, πλαστικές φιάλες και πλαστικός σωλήνας.

Από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι ο αλλοδαπός παρέμενε παράνομα στη χώρα, διέμενε παράτυπα σε οικία -ιδιοκτησίας 78χρονης ημεδαπής που αναζητείται- ενώ απασχολούνταν σε επιπλοποιείο του 55χρονου ημεδαπού που συνελήφθη για συνεργεία.

Στα σπίτια των δύο κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των 131.000 ευρώ στην οικία του ημεδαπού, για το οποίο ερευνάται το νόμιμο της κατοχής του
  • το χρηματικό ποσό των 135 ευρώ στην οικία όπου διέμενε ο αλλοδαπός
  • 35 ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ