ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα: Στα πράσα σπείρα με πλαστά ευρώ

Κέρκυρα: Στα πράσα σπείρα με πλαστά ευρώ
Eurokinissi/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από συντονισμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, συμμορία που έθετε σε κυκλοφορία παραχαραγμένα χαρτονομίσματα στο νησί.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν την Τρίτη, τέσσερις Ρομά μέλη συμμορίας - δύογυναίκες ηλικίας 33 και 36 ετών και δύο άνδρες ηλικίας 27 και 40 ετών- ενώ αναζητείται ακόμα ένας 29χρονος άντρας.

Από την αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκε η δράση της συμμορίας την Κυριακή, όταν προσπάθησαν να κάνουν συναλλαγή σε πρατήριο υγρών καυσίμων, με τη χρήση πλαστού χαρτονομίσματος των 50 ευρώ.

Στη συνέχεια, διαπιστώθηκε η εμπλοκή τους και σε τρεις ακόμα περιπτώσεις απόπειρας κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων σε διάφορες τοπικές επιχειρήσεις, με χρήση πλαστών χαρτονομισμάτων των 20 και 50 ευρώ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση συμμορίας και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων, ενώ ο 40χρονος που συνελήφθη και ο 29χρονος, που αναζητείται, κατηγορούνται επίσης, για το αδίκημα της κλοπής κινητού τηλεφώνου κατά συναυτουργίας.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ