ΕΛΛΑΔΑ

Η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας–Θράκης χρηματοδοτεί το φεστιβάλ νεολαίας της μουσουλμανικής μειονότητας

Η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας–Θράκης χρηματοδοτεί το φεστιβάλ νεολαίας της μουσουλμανικής μειονότητας
Η Πλατεία Ειρήνης, το κέντρο της Κομοτηνής, την Πέμπτη 23 Απριλίου 2009 Wikimedia Commons

Ενταγμένο στο ετήσιο πρόγραμμα δράσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για το 2016, είναι το Φεστιβάλ Νεολαίας Μειονότητας, που πραγματοποιείται φέτος στην Κομοτηνή για έβδομη χρονιά και έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 26 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.

Οι εκδηλώσεις θα είναι ανοικτές στο κοινό και χρηματοδοτούνται με 2.100 ευρώ από την Περιφέρεια.

O Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης, που ιδρύθηκε το 1982 με έδρα την Κομοτηνή, αποτελείται από απόφοιτους ανωτάτων ελληνικών και ξένων πανεπιστημιακών σχολών και αριθμεί σήμερα 990 μέλη. Εντός του Συλλόγου λειτουργούν τμήμα γυναικών, όμιλος φοιτητών, συγκρότημα παραδοσιακών και μοντέρνων χωρών και καλλιτεχνικό τμήμα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «στόχος της εκδήλωσης είναι η διάδοση της παράδοσης του τόπου στους νέους και η προσέλκυση νέων από όλη την Θράκη σε γιορτινή ατμόσφαιρα με μηνύματα ειρήνης, συνύπαρξης και φιλίας των ανθρώπων και της κοινωνίας μας, η συνεισφορά στην τόνωση της πολιτιστικής ζωής των νέων και η ενεργοποίησή τους στην κοινωνική ζωή, η οικονομική τόνωση της αγοράς με την προσέλκυση νέων και κατοίκων από όλη την Θράκη».

Το φετινό Φεστιβάλ Νεολαίας περιλαμβάνει συμμετοχές από τοπικά μουσικά συγκροτήματα που θα παρουσιάσουν πρόγραμμα διάφορων μουσικών ειδών, έκθεση καλλιτεχνικής και ιστορικής φωτογραφίας, παραστάσεις χορευτικών συγκροτημάτων, απονομές τιμητικών πλακετών στους χορηγούς και ομιλίες επισήμων. Κεντρική καλεσμένη θα είναι η τραγουδίστρια από την Τουρκία (Τούγμπα Γιουρτ) Tuğba Yurt.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ