ΕΛΛΑΔΑ

Επιδόθηκαν τα κατηγορητήρια σε Βγενόπουλο, Μάγειρα και Ζολώτα για την υπόθεση Focus

Επιδόθηκαν τα κατηγορητήρια σε Βγενόπουλο, Μάγειρα και Ζολώτα για την υπόθεση Focus
Φωτογραφία από την κατάθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου στον εισαγγελέα για υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 EUROKINISSI/Στέλιος Μίσινας

Επιδόθηκαν τα κατηγορητήρια στους κατηγορουμένους από την Ελλάδα για την υπόθεση της εταιρείας Focus και στις 30 Σεπτεμβρίου –σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ– οι κατηγορούμενοι θα πρέπει να παρουσιαστούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Όπως μετάδωσε απόψε το ΡΙΚ, οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν ήδη το κυπριακό υπουργείο Δικαιοσύνης για την επίδοση των κατηγορητηρίων.

Κατά το κατηγορητήριο, στο εδώλιο θα βρεθούν δέκα φυσικά και νομικά πρόσωπα, ανάμεσά τους οι Ανδρέας Βγενόπουλος, Κυριάκος Μάγειρας και Μιχάλης Ζολώτας, καθώς και ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, η κόρη του και ο τέως σύζυγός της.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι, είναι διαφθορά, δωροδοκία και δεκασμός.

Ειδικότερα, τα πρώην στελέχη της τέως Λαϊκής Τράπεζας κ.κ. Βγενόπουλος, Μάγειρας και Ζολώτας, κατηγορούνται ότι έδωσαν ένα εκατομμύριο ευρώ στον τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλο Χριστοδούλου, για να παραλείψει να προβεί στις δέουσες έρευνες, σχετικά με την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Λαϊκής και το διορισμό του Ανδρέα Βγενόπουλο στη θέση εκτελεστικού προέδρου της τράπεζας.

Αρμόδια πηγή δήλωσε στην τηλεόραση του ΡΙΚ, ότι αν οποιοσδήποτε από τους κατηγορούμενους παραλείψει να εμφανιστεί στις 30 Σεπτεμβρίου ενώπιον του δικαστηρίου για να απαντήσει στις κατηγορίες, οι κυπριακές αρχές προτίθενται να λάβουν μέτρα εναντίον του, όπως η έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψής του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ