ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό: Μοιραίο λάθος αποκαλύπτει την ταυτότητα των ληστών

Αποκλειστικό: Μοιραίο λάθος αποκαλύπτει την ταυτότητα των ληστών
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Μια ομάδα 6 έως 7 υπόπτων για τη μεγάλη ληστεία με ομηρία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αθήνα έχουν βάλει στο μικροσκόπιο οι Αρχές.

Από αυτά τα άτομα τουλάχιστον 2 έχουν απασχολήσει για ληστείες σε τράπεζες και διαρρήξεις και έχουν αποφυλακιστεί πρόσφατα. Οι υποψίες των αστυνομικών βρίσκονται γύρω από αυτά τα άτομα καθώς από τον τρόπο που λειτούργησαν φαίνεται να είναι παλιοί "γνώριμοι" της ΕΛΑΣ.

Όμως οι Αρχές ασφαλείας έχουν στα χέρια τους και τη φωτογραφία του ενός από τους ληστές με τα πραγματικά του χαρακτηριστηκά όπως ακριβώς τον κατέγραψε κάμερα ασφαλείας στο εσωτερικό της τράπεζας.

Από τη λεπτομερή εξέταση του υλικού, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο ληστής που βρισκόταν στο υπόγειο και με τον τροχό έκοβε τις μεταλλικές θυρίδες, κάποια στιγμή και ενώ ήταν μόνος στο χώρο, φαίνεται ότι ζεστάθηκε τόσο πολύ από την προσπάθεια να κόβει με τον τροχό που εντελώς ασυναίσθητα βγάζει την μάσκα σιλικόνης, που φορούσε στο πρόσωπο. Στο βίντεο αποτυπώνεται να παίρνει μια βαθιά ανάσα ανακούφισης και να κρατά στο χέρι τη μάσκα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα όμως διαπιστώνει ότι μια κάμερα, την οποία προφανώς δεν είχε δει πριν, τον καταγράφει. Με γρήγορες κινήσεις βάζει πάλι τη μάσκα και συνεχίζει να ανοίγει τις θυρίδες.

Ο ληστής δεν φαίνεται να λέει τίποτα για τη γκάφα του στους συνεργούς του, καθώς λίγο αργότερα μπαίνει στον χώρο άλλος ληστής αλλά δεν υπάρχει καμία αντίδραση για το περιστατικό και συνεχίζουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Η φωτογραφία του ενός από τους δράστες βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια ενώ κλήθηκαν να τη δουν ακόμα και οι πιο παλιοί αστυνομικοί της αρμόδιας υπηρεσίας μήπως τους θυμίζει κάποιον από τους κακοποιούς που έχουν συλλάβει στο παρελθόν όμως χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Όσο για την έρευνα σε DNA και αποτυπώματα, αυτή θα καθυστερήσει καθώς οι χλωρίνες που έριξαν τα μέλη της συμμορίας φεύγοντας έκαναν τη δουλειά τους αλλά όπως λέει αξιωματικός που συμμετέχει στις έρευνες "....τα έκαναν και εκεί τα λάθη τους...."

ΔΗΜΟΦΙΛΗ