ΕΛΛΑΔΑ

To CNN International για το CNN Greece

To CNN International για το CNN Greece
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του CNN Greece, στο Μουσείο Μπενάκη, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015 CNN Greece/Βαγγέλης Στόλης

Σε συνεργασία με Ελληνική εταιρεία ΜΜΕ, το CNN ξεκινά ψηφιακή υπηρεσία ειδήσεων στην ελληνική γλώσσα.

Έλληνες πολιτικοί και στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου συγκεντρώθηκαν στο Μουσείο Μπενάκη το βράδυ της Τετάρτης για την έναρξη του CNN Greece το οποίο αποτελεί επιστέγασμα της σύμπραξης του CNN International με την DPG Digital Media.

Το CNN.gr συνδυάζει διεθνείς ειδήσεις από το CNN με τοπικά παραγόμενο περιεχόμενο και video.

«Ως ο ηγέτης της παγκόσμιας ενημέρωσης, το CNN έχει δεσμευθεί να προσφέρει ειδήσεις σε διαφορετικές μορφές και πλατφόρμες σε ολόκληρο τον κόσμο και να διεισδύει σε καινούργια κοινά», δήλωσε ο Rani R. Raad, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής του CNN International.

«Η έναρξη του CNN.gr είναι μια σημαντική στιγμή για το CNN αλλά και για τους καταναλωτές ειδήσεων στην Ελλάδα. Υπάρχουν τεράστιες προοπτικές στη συνεργασία μας με την DPG και την ελληνική εκδοχή της εμβληματικής δημοσιογραφίας του CNN».

Ο Αντιπρόεδρος του CNN International, Greg Beitchman είπε: Η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του διεθνούς γίγνεσθαι. Είναι ζωτικής σημασίας ο ρόλος σας για το μέλλον της Ευρώπης, του ευρώ της πολιτικής και της οικονομίας στο ευρύτερο περιφερειακό επίπεδο -ένα ρεπορτάζ που το έχουμε καλύψει στο CNN τόσο από την τηλεόραση όσο και από το διαδίκτυο αλλά και από την στήλη CNN Money.

Δημοσιογραφικά, αυτή είναι η ιδανική στιγμή για το CNN να επεκτείνει την αρθρογραφία του μέσω αυτής της σύμπραξης.

Ο Ανδρέας Παναγόπουλος, Editor in Chief, είπε: Το premium περιεχόμενό μας συμπεριλαμβάνει βίντεο και ρεπορτάζ του CNN απ’ όλον τον κόσμο καθώς και βίντεο και δικά μας ρεπορτάζ από την Ελλάδα. Προσπαθούμε να έχουμε αποκλειστικές ειδήσεις σε καθημερινή βάση και όχι να ακολουθούμε τους άλλους».

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος της DPG, είπε: Με τη σφραγίδα της μοναδικής ποιότητας του CNN στοχεύουμε να φωτίσουμε και με υπευθυνότητα να αναδείξουμε τις σημαντικές εξελίξεις στη χώρα μας, να θέσουμε την Ελλάδα στο επίκεντρο και να φέρουμε τους αποδήμους πιο κοντά στην πατρίδα».

Στους συνεργάτες της νέας υπηρεσίας συμπεριλαμβάνονται η πρώην πολεμική ανταποκρίτρια Μαρία Καρχιλάκη σε ρόλο Συμβούλου Έκδοσης και σ' εκείνον του αρχισυντάκτη ο Τάσος Οικονόμου.

CNN launches CNN.gr, Greek-language digital news service

By Dylan Reynolds, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ