Σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία τα νέα κρούσματα πανώλης
Μετά την Βόνιτσα την Κρήτη την Καρδίτσα όπου τις τελευταίες ημέρες εντοπίστηκαν περιστατικά πανώλης σε αιγοπρόβατα, σήμερα Τετάρτη (07/08) έγινε γνωστό ότι άλλες δύο περιοχές προστέθηκαν στη λίστα κρουσμάτων της νόσου.
Σύμφωνα με το tempo24 οι έλεγχοι που έγιναν σε αιγοπρόβατα εντόπισα νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία.
Αναλυτικότερα κρούσμα πανώλης εντοπίστηκε σε ζώο σε χωριό κοντά στο Αγρίνιο ενώ άλλα δύο ακόμη εντοπίστηκαν σε περιοχές της Ηλείας.
Στο μεταξύ, ενημερωτική σύσκεψη για την πανώλη των αιγοπροβάτων θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Κύπρου 30, Μεσολόγγι) από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Κτηνιατρική Υπηρεσία, την Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2024 στις 19:00.
«Παρακαλούνται όλοι οι κτηνοτρόφοι και παραγωγοί της περιοχής να προσέλθουν προκειμένου να ενημερωθούν υπεύθυνα από τους αρμόδιους για το ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει για την ελληνική αιγοπροβατοτροφία», αναφέρει σε ανακοίνωση ο δήμος Μεσολογγίου.
Υπενθυμίζεται ότι τα κρούσματα πανώλης σε ολόκληρη τη χώρα έχουν ξεπεράσει τα 36 και έχουν θανατωθεί αρκετές χιλιάδες αιγοπρόβατα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νέα σύσκεψη για την πανώλη των αιγοπροβάτων στην Κρήτη
Πανώλη αιγοπροβάτων: Η Ελλάδα ζητά οικονομική στήριξη από την Κομισιόν για τους κτηνοτρόφους
Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων πανώλης σε αιγοπρόβατα - Τα μέτρα και τι λένε οι επιστήμονες
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (27 Απριλίου)
06:30
Πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά»: Μέχρι πότε παρατείνεται η προθεσμία των αιτήσεων
06:00
Τσουχτερά πρόστιμα για μετακινήσεις χωρίς εισιτήριο στα ΜΜΜ – Ποιες είναι οι νέες ποινές
05:00
Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Πότε λήγουν οι αιτήσεις - Δικαιούχοι και εισοδηματικά κριτήρια
04:00