Απαγορεύει και το Roblox μετά το Instagram η Τουρκία
Σε μία ακόμη απαγόρευση προχώρησε η Τουρκία καθώς μετά το Instagram οι χρήστες δεν μπορούν να κάνουν χρήση του Roblox.
Πρόκειται για μία εφαρμογή που χρησιμοποιείται κυρίως από παιδιά και έχει περισσότερα από 15 εκατομμύρια εγγεγραμμένα μέλη.
Στις 2 Αυγούστου 2024, η Αρχή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Τουρκίας (BTK) ανακοίνωσε ότι το Instagram μπλοκάρει τη χρήση του σε εθνικό επίπεδο, επηρεάζοντας 57,1 εκατομμύρια χρήστες. Δεν δόθηκε καμία επίσημη εξήγηση ή χρονοδιάγραμμα για την απαγόρευση. Άλλες πλατφόρμες που ανήκουν στη Meta, όπως το Facebook και το WhatsApp, παραμένουν προσβάσιμες.
Ο αποκλεισμός στο Instagram φέρεται να προκλήθηκε από τον περιορισμό από την πλατφόρμα των αναρτήσεων που αφορούσαν τον Ισμαήλ Χανίγια, τον ηγέτη της Χαμάς, μετά την αναφερόμενη δολοφονία του.
Η ενέργεια αυτή έχει οδηγήσει σε αυξανόμενη δυσαρέσκεια στην Τουρκία για την λογοκρισία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τουρκία: Υπέβαλε δήλωση παρέμβασης στη δίκη κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης
Στο gov.gr οι αιτήσεις ληξιαρχικών πράξεων για γεγονότα στο εξωτερικό δηλωμένα στο Ειδικό Ληξιαρχείο
17:00
Στο «κόκκινο» η κίνηση στους δρόμους: Χαμηλές ταχύτητες στις εξόδους και στο κέντρο της Αθήνας
16:51
Έκκληση Κίνας σε ΗΠΑ για πυρηνικό αφοπλισμό – Η έκθεση του Πενταγώνου για το Πεκίνο
16:43
Επιχορήγηση βιβλίων ΔΥΠΑ: Εκπνέει το πρόγραμμα - Στις 150.000 οι επιταγές μέχρι τώρα
16:39