ΑΑΔΕ: Λουκέτα σε 10 επιχειρήσεις στη Ρόδο - Φοροδιαφυγή πάνω από 1 εκατ. ευρώ
Συνεργεία της ΑΑΔΕ από την Αθήνα, βρίσκονται στο νησί της Ρόδου αυτή την εποχή και σφραγίζουν επιχειρήσεις, αφού προηγουμένως επιβάλλουν «τσουχτερά» πρόστιμα, σε βάρος τους, για φοροδιαφυγή πολλών χιλιάδων ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», έχουν σφραγιστεί ήδη περισσότερες από 10 επιχειρήσεις σε ολόκληρο το νησί (για 48 ώρες ή 4 μέρες, ανάλογα με τη βαρύτητα των παραβάσεων) ενώ μέσα στις επόμενες μέρες, που οι έλεγχοι βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, αναμένεται να υπάρξουν και άλλες κυρώσεις.
Πώς έπεσαν στα δίχτυα της ΑΑΔΕ
Οι επιχειρήσεις, πιάστηκαν στο... δόκανο των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, από στοιχεία που χορήγησαν όλες οι τράπεζες το 2023.
Σύμφωνα με αυτά, εντοπίστηκαν να έχουν εισπραχθεί ηλεκτρονικά (μέσω των POS) ποσά τα οποία όμως δεν είχαν δηλωθεί στην Εφορία! Τα σύνολο των ποσών αυτών, εκτιμάται ότι ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ.
Με βάση τα ποσά αυτά, επιβάλλονται αντίστοιχα και οι σχετικές μέρες «σφραγίσματος» των επιχειρήσεων, που ξεκινούν από 24 ώρες μέχρι και 4 μέρες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΑΔΕ: Κοκαΐνη άνω των 2,9 εκατ. ευρώ εντοπίστηκε σε φορτίο με μπανάνες στη Θεσσαλονίκη
Μόνο ψηφιακά από 1η Σεπτεμβρίου η δέσμευση και αποδέσμευση του αποδεικτικού ενημερότητας για χρέη
Νέα Φιλαδέλφεια: Φωτοβολίδα εξερράγη στα χέρια 23χρονου – Υπέστη μερικό ακρωτηριασμό δακτύλων
14:03
Κάγια Κάλας για Ιράν: Δεν χρειαζόμαστε ακόμη έναν πόλεμο σε μια ήδη αποσταθεροποιημένη περιοχή
13:53
Τραγωδία στο Βελούχι: Νεκρός ο 74χρονος ορειβάτης - Βρέθηκε η σορός του σε χαράδρα
13:43
Το Ευρωκοινοβούλιο θα «παγώσει» την επικύρωση της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΕΕ - ΗΠΑ στη «σκιά» των δασμών Τραμπ
13:40