Νέα έκτακτη σύσκεψη για την πυρκαγιά στην Αττική- Η ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής
Αεροσκάφος επιχειρεί στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Βαρνάβα
ΧΑΡΗΣ ΓΚΙΚΑΣΝέα έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται από τις 6:30 το πρωί της Δευτέρας (12/8) στο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο υπό τον Υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Νικόλαο Ρουμελιώτη, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά και των τεσσάρων δημάρχων των περιοχών στις οποίες εκτείνεται η πυρκαγιά.
Όλες οι δυνάμεις, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Βαθρακογιάννη, έδωσαν ολονύχτια σκληρή «μάχη» και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, η πυρκαγιά εξελίχθηκε ταχύτατα και αυτή τη στιγμή κατευθύνεται προς Πεντέλη.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί από την Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα.
Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν 510 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 152 οχήματα, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών, με τη συνδρομή όλων των συναρμόδιων φορέων.
Ήδη με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να συνδράμουν με εναέριες ρίψεις αεροσκάφη και ελικόπτερα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Live: Χωρίς ενιαίο μέτωπο η φωτιά - Βελτιωμένη η εικόνα στη Νέα Μάκρη
Πυροσβέστης υπέστη εγκαύματα στη φωτιά στον Μαραθώνα
Η Ford αλλάζει σελίδα στην Ευρώπη
08:20
Τσεχία: Επανέρχεται στη πρωθυπουργία ο Μπάμπις - Δεσμεύση για μεταβίβαση επιχειρηματικών συμφερόντων
08:20
Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους – Μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στον Κηφισό
08:18
Ουκρανία: Έπληξε χημικό εργοστάσιο στη Ρωσία - Κατέστρεψε ρωσικό μαχητικό στην Κριμαία
08:10