ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 77χρονος χειριστής της Αίγινας

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 77χρονος χειριστής της Αίγινας

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε προσωρινά ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου, που κατηγορείται ότι προκάλεσε την τραγωδία με τους τέσσερις νεκρούς στην Αίγινα.

Εισαγγελέας και ανακρίτρια διαφώνησαν ως προς το εάν πρέπει να προφυλακιστεί ο ηλικιωμένος με αποτέλεσμα να αποφασιστεί ο κατ’ οίκον περιορισμός του μέχρι να ληφθεί η τελική απόφαση από το δικαστικό συμβούλιο.

Στο υπόμνημά του Θρασύβουλου Λυκουρέζου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι στις 16 Αυγούστου, επιχείρησε να μεταβεί με το ταχύπλοο σκάφος του από το λιμάνι της Αίγινας στη «σπηλιά της Φώκιας», στη Μονή. Στο σκάφος βρίσκονταν επίσης οι Επαμεινώνδας και Ευθυμία Βενετσιάνου καθώς επίσης και η Θεοδότη Καρακάση. Η ταχύτητα με την οποία έπλεε το σκάφος του ήταν 21 ν.κ. και κατά τον ίδιο «πραγματοποιείτο ασφαλής πλους».

"Η πορεία πλεύσης μου ήταν από Βορρά προς Νότο. Εισερχόμενος στη θαλάσσια ζώνη που παρεμβάλλεται μεταξύ της νησίδας Μονή και των δυτικών ακτών της Αίγινας, στη θέση Πέρδικα, αντιλήφθηκα μηχανοκίνητο σκάφος να κινείται από τη θέση Πέρδικα προς τη νήσο Μονή, δηλαδή επί πορείας από Ανατολή προ Δύση. Ποτέ δεν πίστεψα ότι σκάφος κινούμενο αριστερά μου θα περάσει από την πλώρη μου. Η πορεία μου ήταν σταθερή χωρίς να έχω τον οποιοδήποτε λόγο να πραγματοποιήσω τον οποιοδήποτε αιφνίδιο ελιγμό αφού άλλωστε μετέβαινα για λόγους αναψυχής με φίλους σε κόλπο της Μονής", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος αρνήθηκε τις κατηγορίες μαρτύρων ότι έκανε επικίνδυνους ελιγμούς και συνέχισε τονίζοντας ότι ενώ είχε την προσοχή του κυρίως στα δεξιά του, αντιλήφθηκε την τελευταία στιγμή τη λάντζα και αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο δεν πρόλαβε να αντιδράση με αποτέλεσμα να σημειωθεί η τραγωδία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ