Υπό έλεγχο η φωτιά στον Πλατανιά Πηλίου
Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα (13/8) στην περιοχή Μούσγες, στον Πλατανιά Νοτίου Πηλίου, σύμφωνα με νέα ενημέρωση της Πυροσβεστικής.
Επί τόπου έσπευσαν 50 πυροσβέστες με δυο ομάδες πεζοπόρα τμήματα και 17 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν ένα ελικόπτερο και ένα αεροπλάνο.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένα τηλεφώνημα πολίτη στο σύστημα ειδοποίησης 112 που τοποθέτησε η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έδωσε αμέσως το σήμα της φωτιάς στην πλησιέστερη Πυροσβεστική Υπηρεσία, αυτή της Αργαλαστής, με αποτέλεσμα ισχυρή δύναμη πυρόσβεσης άμεσα να βρεθεί στον τόπο της φωτιάς, στην περιοχή του Πλατανιά Ν. Πηλίου και, δυο ώρες αργότερα, να την έχει θέσει υπό έλεγχο, χωρίς να απειληθεί το παρθένο δάσος της περιοχής.
Ειδικότερα, η φωτιά φέρεται να ξέσπασε από αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ ο δήμαρχος Ν. Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός έκανε αίτηση για άμεση αποστολή εναέριων μέσων, προκειμένου να κάνουν ρίψεις νερού στις εστίες, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thenewspaper.gr.
Εστάλη 112
Λίγο πριν από τις 18:00, εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των Μουσγών του Δήμου Ν. Πηλίου να παραμείνουν σε ετοιμότητα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μεγάλη φωτιά στο Πήλιο - Ήχησε το 112
Μητσοτάκης: Κάθε χρόνο οι συνθήκες γίνονται δυσκολότερες - Επιτάχυνση της αρωγής των πληγέντων
ΔΥΠΑ: Ποιοι άνεργοι 18-29 ετών μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας
01:00
Δώρο Χριστουγέννων: Τι προβλέπεται αν δεν καταβληθεί στους εργαζομένους μετά τη λήξη της προθεσμίας
00:30
Καμπότζη: Πάνω από 500.000 εκτοπισμένοι εξαιτίας των εχθροπραξιών με την Ταϊλάνδη
23:59
Επίθεση σε Εβραίους στην Κωνσταντινούπολη - Ένταση έξω από συναγωγή εν μέσω Χανουκά (vid)
23:45