ΕΛΛΑΔΑ

Έλυσαν τις διαφορές τους στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Έλυσαν τις διαφορές τους στο Ελευθέριος Βενιζέλος
Πρόχειρες πρώτες βοήθειες μετά τη σύρραξη Σέρβων και Κροατών οπαδών στον περιβάλλοντα χώρο του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, στις 5 Νοεμβρίου 2015 CNN Greece/Nikoletta Papazoglou

Εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ Κροατών και Σέρβων συνέβησαν σήμερα στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στον περιβάλλοντα χώρο του αεροδρομίου, Σέρβοι χούλιγκαν του Ερυθρού Αστέρα, οι οποίοι είχαν έρθει στην Αθήνα τις προηγούμενες ημέρες εν όψει του χθεσινοβραδινού ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ντιναμό Ζάγκρεμπ, έστησαν ενέδρα, περιμένοντας την αυτοκινητοπομπή με τους Κροάτες που είχαν συλληφθεί χθες στην Αθήνα και επρόκειτο με πτήση να προωθηθούν πίσω στη χώρα τους.

Κατά την άφιξη της συνοδείας, οι Σέρβοι επιτέθηκαν αιφνίδιαστικά και η είσοδος του αεροδρομίου μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με ρίψεις αντικειμένων και άγριες συμπλοκές σώμα με σώμα.

Από τη συμπλοκή, καταγράφονται μέχρι στιγμής 18 τραυματίες, οι οκτώ εκ των οποίων μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο.

Στο σημείο μετέβησαν με καθυστέρηση αστυνομικές διμοιρίες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση, ώστε να συλληφθούν όσοι ενδεχομένως έχουν διαφύγει σε άλλα σημεία και τον Προαστιακό και για αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχει στηθεί ενέδρα και σε άλλα σημεία.

Από την αστυνομία πραγματοποιήθηκαν 36 προσαγωγές αλλοδαπών και εξετάζεται η εμπλοκή τους στα επεισόδια, ενώ η ασφάλεια του αεροδρομίου συνέλαβε 2 Έλληνες, 3 Σέρβους και 30 Κροάτες, οι οποίοι έχουν μεταχθεί στο Τμήμα Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής στο μέγαρο της ΓΑΔΑ.

Εξαιτίας των επεισοδίων, η αποστολή του Μάρτιν Σουλτς, αναχωρώντας από την Αθήνα, ακολούθησε την ειδική εναλλακτική διαδρομή που υπέδειξε η Αστυνομία για τη προστασία του επισήμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ