ΕΛΛΑΔΑ

Γενικά αίθριος καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας

Γενικά αίθριος καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας
Ηλιοφάνεια και ζέστη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Γενικά αίθριος θα είναι την Κυριακή ο καιρός, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βόρεια ορεινά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις που θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες να σημειώνονται στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου ΟΙ άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 και τοπικά στη Θεσσαλία έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στις Κυκλάδες η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32 και τοπικά 33 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ