Έβρος: Εντοπίστηκαν κοπάδια με την πανώλη των αιγοπροβάτων
Ανανεώθηκε:
Αιγοπρόβατα
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSIΤέσσερα κοπάδια αιγοπροβάτων, στα οποία εντοπίστηκαν τα επιβεβαιωμένα, πλέον, κρούσματα πανώλη των προβάτων, και άλλο ένα κοπάδι που γειτνιάζει με μία εκ των μολυσμένων εκτροφών, θα θανατωθούν, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της ζωονόσου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κτηνοτροφικές μονάδες βρίσκονται και στο βόρειο και στο νότιο τμήμα του νομού Έβρου, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός των ζώων που θα θανατωθούν.
Εν τω μεταξύ, ήδη από εχθές το απόγευμα η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Έβρου ανακοίνωσε τα πρώτα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό της ζωονόσου και τη μη εξάπλωση της ασθένειας, τα οποία προβλέπουν την απαγόρευση της εξόδου ή την απομάκρυνση ζώντων και νεκρών ζώων, κρεάτων, ζωοτροφών, υλικών, αντικειμένων και κοπριάς από τις μονάδες εκτροφής, περίφραξη των εγκαταστάσεων, εγκατάσταση απολυμαντικών τάφρων, απολυμάνσεις, απεντομώσεις και μυοκτονίες, περιορισμό των επισκεπτών στις εκμεταλλεύσεις, απομόνωση των νεοεισαχθέντων ζώων για τουλάχιστον 21 ημέρες και καθημερινό έλεγχο των ζώων για κλινικά συμπτώματα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πανώλη αιγοπροβάτων: Σε ισχύ η απαγόρευση μετακίνησης ζώων - Πού απαγορεύονται οι σφαγές
Χαλκιδική: Άρση των μέτρων για την πανώλη των αιγοπροβάτων
Μετρό Θεσσαλονίκης: Ξανά στις ράγες τη Δευτέρα (8/12) - Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος δοκιμών
18:58
Δικαστήρια Ευελπίδων: Πέθανε 84χρονος που δικαζόταν για ενδοοικογενειακή βία
18:51
Αγρότες: Άνοιξαν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο τελωνείο του Προμαχώνα
18:42
Ανδραβίδα: Θρίλερ με αυτοκίνητο που βρέθηκε σε κανάλι - Οι αρχές αναζητούν τους επιβαίνοντες
18:33