«Ψυχρή λίμνη» φέρνει αστάθεια με βροχές και πτώση θερμοκρασίας – Η πρόγνωση Λαγουβάρδου
Kαταιγίδα
ΙΝΤΙΜΕΓια καιρική αστάθεια μέχρι και το τέλος Αυγούστου προειδοποιεί ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος, καθώς ψυχρές αέριες μάζες γνωστές ως «Ψυχρή Λίμνη» πλησιάζουν τη χώρα μας.
Σύμφωνα με την ανάρτηση του καθηγητή, το φαινόμενο ευνοεί τη δημιουργία καταιγίδων στις ηπειρωτικές περιοχές από σήμερα (28/08) το απόγευμα, ενώ τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο θα επηρεαστεί μεγάλο μέρος της χώρας.
«Με τα σημερινά προγνωστικά δεδομένα (Τετάρτη 28/8), η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων είναι μικρή, όμως θα είναι αυξημένος ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων, καθώς προβλέπεται μεγάλη ραγδαιότητα βροχοπτώσεων και μεγάλο αριθμό ηλεκτρικών εκκενώσεων», σημειώνει ο κ. Λαγουβάρδος.
Δείτε το γράφημα του meteo.gr

Το γράφημα του meteo.gr του Αστεροσκοπείου Αθηνών με την «Ψυχρή Λίμνη» που κατευθύνεται προς τη χώρα μας
meteo.grΗ «Ψυχρή Λίμνη» θα οδηγήσει σε μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά και θα κυμανθεί κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.
Ο καθηγητής εξηγεί ότι το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης» προκαλεί συνθήκες που εξαιρετικά δύσκολο να προβλεφθούν με μεγάλη ακρίβεια και συνεπώς οι προγνώσεις θα ανανεώνονται σε τακτά χρονικά.
Επίδομα 150 ευρώ ανά παιδί: Έως 30 Ιουνίου η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης
05:00
«Ανακαίνιση Κατοικίας»: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις - Τι προβλέπει το πρόγραμμα
04:00
Σε εξέλιξη δύο προγράμματα από τη ΔΥΠΑ για ΑμεΑ και ανέργους άνω των 55 ετών
03:00
Kοινωνικός τουρισμός 2026-27: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων συνταξιούχων
02:00