ΕΛΛΑΔΑ

Αίγινα: Ζητά διώξεις για υπόθαλψη εγκληματία ο Κούγιας

Αίγινα: Ζητά διώξεις για υπόθαλψη εγκληματία ο Κούγιας
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Διώξεις για υπόθαλψη εγκληματία ζήτησε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια του 44χρονου Θεοδόσιου Κατιφέ και της 5χρονης κόρης του Σεβαστής, που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία της Αίγινας, καθώς και τέσσερις από τους τραυματίες.

Ο κ. Κούγιας επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας την ανακριτή κ. Αργύρη όπου έκανε παράσταση πολιτικής αγωγής.
«Ζητήσαμε να ασκηθούν διώξεις για υπόθαλψη εγκληματία εναντίον όσων φυγάδευσαν τους δράστες. Ζητήσαμε επίσης να διερευνηθεί ότι διεπράχθη από όσους συμμετείχαν μέχρι τώρα στην υπόθεση και δεν έκαναν αυτονόητες προανακριτικές και ανακριτικές πράξεις, το αδίκημα της καταχρήσεως εξουσίας», ανέφερε εξερχόμενος του γραφείου της ανακρίτριας.

«Εκείνο που με έχει εντυπωσιάσει, είναι το ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ζητηθεί η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών των επιβαινόντων στο σκάφος, καθώς και το γεγονός ότι στην υπηρεσία που εκλήθησαν να καταθέσουν όσοι γνώριζαν για το συμβάν, δεν εκλήθησαν να καταθέσουν όλοι όσοι επέβαιναν στο σκάφος», ανέφερε ακόμα και προσέθεσε:

«Και μάλιστα όπως μου είπε η κ. ανακριτής, όταν η δικογραφία διαβιβάστηκε σε αυτήν δεν υπήρχαν αυτές οι καταθέσεις και ζήτησε να γίνει εξέταση συμπληρωματική από το λιμεναρχείο».

Όπως είπε, περιμένουν με πολύ μεγάλη αγωνία τη γνωμοδότηση του συμβουλίου πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ τόνισε ότι όταν θα έχουν στα χέρια τους τη δικογραφία, θα δουν γιατί το λιμεναρχείο της Αίγινας δεν έκανε αυτονόητα πράγματα.

«Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο είτε να προχωρήσουμε εμείς σε αυτοτελείς μηνύσεις είτε να συνεργαστούμε με όποιον θα αναλάβει τη διεκπεραίωση της υπόθεσης», συμπλήρωσε, λέγοντας ότι είναι πρωτοφανές το ότι δεν διενεργήθηκαν οι επιβεβλημένες προανακριτικές πράξεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ