Κικίλιας για πυρκαγιά στον Ταΰγετο: Χωρίς ενεργό μέτωπο - Οι πυροσβέστες έδωσαν σκληρή μάχη
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας
INTIME NEWS / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣΧωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της 26ης Αυγούστου 2024 στον Ταΰγετο, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο «X» ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.
Στην ανάρτησή του προσθέτει ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες «μέρα και νύχτα έδωσαν μία σκληρή μάχη» αντιμετωπίζουν «μόνο διάσπαρτες εστίες».
Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζει:
«Το πρωί της Δευτέρας στον Ταΰγετο στα 1.100 μέτρα, ξέσπασε πυρκαγιά πιθανότατα από κεραυνό. Από την πρώτη στιγμή, επιχείρησαν 7 εναέρια μέσα παράλληλα με 5 ομάδες δασοκομάντος και πυροσβεστών σε ένα δύσβατο, δυσπρόσιτο και με πολύ απότομες κλίσεις βουνό. Μέρα και νύχτα έδωσαν μια σκληρή μάχη και πλέον η φωτιά δεν έχει ενεργό μέτωπο, παρά μόνο διάσπαρτες εστίες. Θα παραμείνουν στο πεδίο μέχρι να σβήσει και η τελευταία σπίθα».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φωτιά στον Ταΰγετο: Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες - Δεν απειλούνται κατοικίες
Κατάργηση σφραγίδων στα ταξίδια εντός Ευρώπης: Τι αλλάζει με τα βιομετρικά δεδομένα
03:00
Οι προϋποθέσεις για την τριπλή επιστροφή ενοικίου σε γιατρούς, νοσηλευτές και εκπαιδευτικούς στην περιφέρεια
02:00
Κοινωνικός Τουρισμός: Ανοιχτή για όλους τους ΑΦΜ η πλατφόρμα την Κυριακή
01:00
Παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά»
00:30