Κικίλιας για πυρκαγιά στον Ταΰγετο: Χωρίς ενεργό μέτωπο - Οι πυροσβέστες έδωσαν σκληρή μάχη
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας
INTIME NEWS / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣΧωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της 26ης Αυγούστου 2024 στον Ταΰγετο, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο «X» ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.
Στην ανάρτησή του προσθέτει ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες «μέρα και νύχτα έδωσαν μία σκληρή μάχη» αντιμετωπίζουν «μόνο διάσπαρτες εστίες».
Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζει:
«Το πρωί της Δευτέρας στον Ταΰγετο στα 1.100 μέτρα, ξέσπασε πυρκαγιά πιθανότατα από κεραυνό. Από την πρώτη στιγμή, επιχείρησαν 7 εναέρια μέσα παράλληλα με 5 ομάδες δασοκομάντος και πυροσβεστών σε ένα δύσβατο, δυσπρόσιτο και με πολύ απότομες κλίσεις βουνό. Μέρα και νύχτα έδωσαν μια σκληρή μάχη και πλέον η φωτιά δεν έχει ενεργό μέτωπο, παρά μόνο διάσπαρτες εστίες. Θα παραμείνουν στο πεδίο μέχρι να σβήσει και η τελευταία σπίθα».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φωτιά στον Ταΰγετο: Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες - Δεν απειλούνται κατοικίες
Ιταλικό drone καταστράφηκε σε επίθεση σε βάση στο Κουβέϊτ επιβεβαιώνει η Ιταλία
22:24
Ομιλία του πρωθυπουργού την Δευτέρα για τον Αναπτυξιακό Νόμο και τις στρατηγικές επενδύσεις
22:13
Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 1.200.000 ευρώ
22:06
Επίθεση με ρουκέτες σε εγκατάσταση των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο Βαγδάτης - Πέντε τραυματίες
22:04