Παπαδόπουλος για τα 5,2 Ρίχτερ στη Γαύδο: Πολύ νωρίς για να πούμε ότι ήταν ο κύριος σεισμός
Την πρώτη εκτίμησή του για τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ στη Γαύδο, μεταφέρει σε ανάρτησή του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
Όπως αναφέρει είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε ότι αυτός ήταν ο κύριος σεισμός, σημειώνοντας ότι ο σεισμός έγινε σε σημαντική απόσταση από την Κρήτη.
«Προ ολίγου, σεισμός μεγέθους 5,2 κοντά στη Γαύδο, στο θαλάσσιο χώρο σε απόσταση περίπου 45 χλμ. νοτίως των Σφακίων. Είναι πολύ νωρίς για να αποφανθούμε αν είναι ο κύριος. Αυτό θέλει δουλειά για να απαντηθεί. Πάντως ο σεισμός έγινε σε σημαντική απόσταση από την Κρήτη. Αναμένουμε ειδήσεις από τη Γαύδο που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο».
Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε στις 19:29, 15 χλμ ανατολικά βορειοανατολικά της Γαύδου.
Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται 11,6 χιλιόμετρα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σεισμός 5,2 ρίχτερ ταρακούνησε Ρέθυμνο και Χανιά
Στην Αυστραλία το 12ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο "Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ"
12:10
Νέα Πέραμος: Οι αντιφάσεις στην κατάθεση της συντρόφου του 27χρονου - Στη ΓΑΔΑ ο πατέρας του
12:06
Στο Μέγαρο Μουσικής ο Παναγιώτης Μάργαρης - Ένα μουσικό αφιέρωμα στη Μεσόγειο
12:03
Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών διαμορφώνει την αγορά εμφιαλωμένου νερού
12:02