Θεσσαλονίκη: 11 συλλήψεις στο διατηρητέο κτήριο της κατάληψης Libertatia
Σε έντεκα συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία, έπειτα από την επιχείρηση που πραγματοποίησε, το πρωί, σε διατηρητέο κτήριο επί της λεωφόρου Στρατού στη Θεσσαλονίκη, όπου επί σειρά ετών στεγαζόταν η κατάληψη «Libertatia».
Την αστυνομική επιχείρηση που έγινε παρουσία πταισματοδίκη προκάλεσε καταγγελία ότι στο κτήριο πραγματοποιούνται παράνομες οικοδομικές εργασίες. Τον Ιανουάριο του 2018 το κτήριο είχε καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιά και έκτοτε άτομα που ανήκουν στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο επιχειρούν, κατά καιρούς, την επισκευή του, εκτελώντας διάφορες εργασίες.
Σε βάρος των έντεκα συλληφθέντων, ηλικίας από 21 έως 33 ετών, εκ των οποίων επτά άνδρες και τέσσερις γυναίκες, σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομες οικοδομικές εργασίες και παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων σε διατηρητέο κτήριο, ενώ αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αστυνομική επιχείρηση σε διατηρητέο κτήριο υπό κατάληψη στη Θεσσαλονίκη
Σέρρες: Συνελήφθη 14χρονος για τη φωτιά στο δημοτικό σχολείο του Ν. Σουλίου
SPONSORED
Οσμή αερίου στην Αττική: Πάνω από 350 κλήσεις στην Πυροσβεστική - «Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά»
11:38
Τραγωδία στις Μαλδίβες: Ανασύρθηκαν οι σοροί των δύο τελευταίων ιταλών δυτών
11:32
Μητσοτάκης σε Τασούλα: «Η αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού δεν μας αφορά - Σε ένα χρόνο οι εκλογές»
11:31
Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ συμμετείχε δυναμικά στο REBRAIN GREECE στο Λονδίνο
11:25