Κεραυνοί προκάλεσαν αρκετές πυρκαγιές σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας
Συναγερμός σήμανε σήμερα Πέμπτη (29/8) στο κέντρο των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Στερεάς Ελλάδας, με συνεχής κλήσεις για πυρκαγιές σε διάφορα μέρη εξαιτίας των κεραυνών.
Σε λιγότερο από 3 ώρες εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε ορεινά και δύσβατα κυρίως σημεία σε Εύβοια (μεταξύ φράγματος Μανικίων και Σέττας), Ευρυτανία (περιοχή Τσούκα στο Ραπτόπουλο) και Φθιώτιδα (Λευκάδα και Παλαιοχώρι).
Η πυρκαγιά που ξέσπασε στο δρόμο Λευκάδας - Πιτσίου, στη Φθιώτιδα, ελέγχθηκε γρήγορα χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής, ενώ το απόγευμα δόθηκε συναγερμός για την περιοχή της Όθρυος σε δασική έκταση κοντά στο Λογγίτσι.
Παρά την επικινδυνότητα του καιρού, επιχειρούν παντού επίγεια αλλά και εναέρια μέσα καθώς σε κάποια σημεία εκδηλώνονται καταιγίδες με κεραυνούς.
Επίσης φωτιά από κεραυνό έχει ξεσπάσει μεταξύ της Τοπικής Κοινότητας Κομνηνών και Μεσοβούνου Εορδαίας στην περιοχή Παρχάρια.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συναγερμός για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα: Που θα «χτυπήσουν» καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί
Φωτιά μετά από κεραυνό στην περιοχή Παρχάρια Εορδαίας
Ισραήλ: Επιχειρησιακά σχέδια για ακόμη τρεις εβδομάδες πολέμου με το Ιράν με χρονική επέκταση
15:40
Σημαντικά ευρήματα υποβρύχιας ανασκαφής σε ναυάγιο πλοίου το 1802 στα Κύθηρα
15:37
«Ναι» από τις ΗΠΑ στη διέλευση ιρανικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ
15:24
Καινοτόμες λύσεις για την ψηφιακή ευημερία: Οι μαθητές και οι μαθήτριες που αξιοποιούν την τεχνολογία ως εργαλείο φροντίδας
15:22