ΕΛΛΑΔΑ

Αγρίνιο: Ξυλοδαρμός αστυνομικού, εμπλοκή του Κ. Μπαρμπαρούση της Χ.Α.

Αγρίνιο: Ξυλοδαρμός αστυνομικού, εμπλοκή του Κ. Μπαρμπαρούση της Χ.Α.
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Άγριο επεισόδιο που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε χωριό του Αγρινίου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι στο επεισόδιο εμπλέκεται και ο βουλευτής της Χ.Α Κώστας Μπαρμπαρούσης. 

Για το περιστατικό δεν έχει κατατεθεί μήνυση. Εντούτοις, εις βάρος του ιδίου αλλά και ακόμα δύο συμμετεχόντων στο επεισόδιο αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να σχηματιστεί αυτεπαγγέλτως δικογραφία από την εκεί αστυνομική διεύθυνση, με την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβη καθώς κατά την επίθεση χρησιμοποιήθηκαν "βαριά αντικείμενα", όπως σιδηρογροθιά και ρόπαλο.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα agriniopress, ο βουλευτής μαζί με μια ομάδα 5-6 ατόμων –πιθανόν συγγενείς του- έφτασαν στο χωριό Ξηρόμερο με δύο οχήματα και αφού κατέβηκαν, επιτέθηκαν με λοστούς και άλλα αντικείμενα σε νεαρό αστυνομικό. Στη συνέχεια, θαμώνες κοντινού καφενείο παρενέβησαν με αποτέλεσμα να ακολουθήσει σύρραξη.

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο agriniopress.gr αναφέρουν ότι ο Κ. Μπαρμπαρούσης έβριζε και απειλούσε κατά την ώρα της αποχώρησης του από το σημείο του επεισοδίου. Ενώ ο λόγος της συμπλοκής φαίνεται να είναι προσωπικές διαφορές που είχαν συγγενείς του βουλευτή με το θύμα της επίθεσης. Όλα φαίνεται να ξεκίνησαν την Κυριακή, όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός φιλονίκησε με εξάδελφο του βουλευτή για παράβαση του ΚΟΚ.

Από το άγριο επεισόδιο τραυματίστηκε ο νεαρός αστυνομικός που βρισκόταν εκτός Υπηρεσίας και έκανε διακοπές στο χωριό του και ένας ακόμη θαμώνας, οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισαγγελική αρχή του Αγρινίου έχει δώσει εντολή στις αστυνομικές αρχές για κατ' οίκον έρευνες, αν αυτό κριθεί απαραίτητο, στα σπίτια των εμπλεκομένων, μεταξύ αυτών και του πατέρα του βουλευτή. Παράλληλα, αναζητείται ακόμα ένα άτομο.

Σύμφωνα με την μέχρι στιγμής ενημέρωση, οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει τα θύματα και ορισμένους θαμώνες του καφενείου από τους οποίους λαμβάνονται καταθέσεις, ενώ κανείς από την παρέα των 5-6 ατόμων που πραγματοποίησαν την επίθεση όπως και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, δεν έχουν μέχρι στιγμής εντοπιστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ