Εντατικοί έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία - 214 παραβάσεις σε 1.621 ελέγχους σε όλη τη χώρα
Περιπολικό της Αστυνομίας
EUROKINISSI (φωτογραφία αρχείου)Χθες, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι έλεγχοι από κλιμάκια της Τροχαίας σε σχολικά λεωφορεία σε ολόκληρη τη χώρα, με στόχο τη διασφάλιση της ασφάλειας των μαθητών κατά τη μεταφορά τους.
Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε βασικά ζητήματα, όπως η ασφάλεια των οχημάτων, η ύπαρξη ασφαλιστικών καλύψεων, η τήρηση των προβλεπόμενων τεχνικών ελέγχων ΚΤΕΟ, και η παρουσία των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας, όπως οι ζώνες ασφαλείας.
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 1621 έλεγχοι, από τους οποίους βεβαιώθηκαν 214 παραβάσεις. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε περίπου το 15% των ελεγμένων οχημάτων, γεγονός που υποδεικνύει την ανάγκη για συνεχή και αυστηρή επιτήρηση.
Οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, περιλάμβαναν ληγμένες άδειες ή ελλιπή έγγραφα οχημάτων, καθώς και ελλείψεις σε βασικά μέτρα ασφάλειας.
Σε 5 με 7 περιπτώσεις, σημειώθηκε υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, μη τήρηση του ωραρίου εργασίας από τους οδηγούς, καθώς και μη χρήση ζωνών ασφαλείας από τα παιδιά που μεταφέρονταν.
Επιπλέον, παρατηρήθηκαν ελλείψεις σε φαρμακεία μέσα στα λεωφορεία και σε ορισμένες περιπτώσεις οι οδηγοί δεν είχαν τα απαραίτητα επαγγελματικά προσόντα για τη συγκεκριμένη εργασία.
Οι έλεγχοι, σύμφωνα με τον Διοικητή της Τροχαίας Αττικής, θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό τις επόμενες ημέρες, ώστε να διασφαλιστεί ότι η μεταφορά των μαθητών θα πραγματοποιείται με τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα ασφάλειας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πάνω από 200 πρόστιμα επιβλήθηκαν σε ελέγχους της Τροχαίας σε σχολικά λεωφορεία
ΗΠΑ: Πυρετώδεις διαβουλεύσεις για την ενέργεια - Τα ραντεβού Παπασταύρου και ο Κάθετος Διάδρομος
09:40
Οι νεότερες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική - Άνοιξε η αριστερή λωρίδα στην Αθηνών - Κορίνθου
09:33
Κίνδυνος υπερχείλισης του ποταμού Σαραντάπορου στην Ελευσίνα από την κακοκαιρια Byron
09:23
Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι της Καλαμάτας: Σώος ο 86χρονος οδηγός του
09:19