Δύο συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών και ηρωίνης στον Έβρο
Δεκατέσσερις παράτυπους μετανάστες προσπάθησαν να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας ένας ημεδαπός και ένα αλλοδαπός διακινητής σε δυο διαφορετικές περιοχές.
Συγκεκριμένα χθες Σάββατο 14/09 το μεσημέρι, στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί φορτηγό, το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δέκα μη νόμιμους μετανάστες.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε και με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών JACK, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες στο εσωτερικό του οχήματος αλλά και την κατοχή του δράστη δύο συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 7,51 γραμμαρίων.
Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα, σε αγροτική περιοχή της Ορεστιάδας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τουλάχιστον 50 μετανάστες εντόπισε το λιμενικό έξω από το Αγαθονήσι, μετά από καταδίωξη
Βίντεο ντοκουμέντο με διακινητές στον Έβρο ενώ μεταφέρουν μετανάστες μέσα σε νταλίκες
SPONSORED
Αγωνία για την εξαφάνιση 45χρονης στα Χανιά - Αγνοείται 12 μέρες
10:08
Πώς το Instahealth διευκολύνει την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες κατ’ οίκον φροντίδας
10:00
Εντολή εκκένωσης στους κατοίκους τριών χωριών στο Λίβανο από το Ισραήλ
09:57
Ανταλλαγή πυρών πλοίου και σκάφους ενόπλων στα ανοιχτά της Υεμένης
09:53