ΕΛΛΑΔΑ

Αυτές είναι οι σχολές με τις περισσότερες προτιμήσεις των υποψηφίων των Πανελλαδικών

Αυτές είναι οι σχολές με τις περισσότερες προτιμήσεις των υποψηφίων των Πανελλαδικών
EUROKINISSI

Οι σχολές των δύο μεγάλων αστικών κέντρων, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα των περισσότερων προτιμήσεων των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων, με την Ιατρική και Νομική Αθήνας να βρίσκονται στην κορυφή.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν τα τμήματα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, η Ιατρική Θεσσαλονίκης, το τμήμα ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, το τμήμα Επιστήμης και Φυσικής Αγωγής Αθηνών, Ψυχολογίας Θεσσαλονίκης και τέλος η Νομική Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά τις συνολικές προτιμήσεις, πόσοι δηλαδή δήλωσαν ένα τμήμα στο μηχανογραφικό τους, σε οποιαδήποτε σειρά, τα πρωτεία έχει το τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Αθηνών, το οποίο δήλωσαν 15.840 υποψήφιοι.

Ακολουθεί το τμήμα Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (11.475 υποψήφιοι), Τεχνολόγων Γεωπόνων Θεσσαλονίκης (10.459) και το τμήμα Ήχου και Εικόνας Κέρκυρας (10.015) και η πρώτη πεντάδα κλείνει με το τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων Λάρισας (9.894).

Στους πίνακες που ακολουθούν παρουσιάζονται οι είκοσι σχολές με τις περισσότερες πρώτες προτιμήσεις των υποψηφίων, καθώς και αυτές που είχαν τις περισσότερες συνολικά:

sxoles

sxoles 2

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα του CNN Greece: Πού κυμαίνονται τα ενοίκια φοιτητικής κατοικίας στις μεγάλες φοιτητουπόλεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ