Προφυλακίστηκαν πέντε κατηγορούμενοι για την απάτη κατά του ΕΟΠΥΥ
Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν σήμερα Πέμπτη (19/9) πέντε κατηγορούμενοι ως μέλη του κυκλώματος που ενέχονται στην εξαπάτηση και οικονομική ζημία του ΕΟΠΥΥ μέσω εικονικών συνταγογραφήσεων.
Με απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν δύο γιατροί, ένας παθολόγος και ένας γυναικολόγος, οι οποίοι φέρονται να έχουν αρχηγικό ρόλο στα δύο κυκλώματα.
Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν και τρεις φαρμακοποιοί που σύμφωνα με τη δικογραφία εκτελούσαν τις χιλιάδες εικονικές συνταγές.
Οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, με ή χωρίς περιοριστικους όρους.
Ανάμεσά τους και μία καρδιολόγος, σύζυγος του προφυλακισμένου γυναικολόγου, στην οποία επιβλήθηκε ο όρος της καταβολής εγγύησης 5.000 ευρώ.
Νωρίτερα, η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα αποφάσισε τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων, κινητών και ακινήτων όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση της απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ με τις παράνομες συνταγογραφήσεις.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Απάτη κατά ΕΟΠΥΥ: Δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκομένων από την ΑΑΔΕ
Απάτη κατά ΕΟΠΥΥ: Προφυλακιστέος ο «Μισέλ» - Άλλοι έξι ελεύθεροι από την πρώτη ομάδα των επτά
Διευκρινίσεις της ΑΑΔΕ για την καταβολή, τον συμψηφισμό και το ακατάσχετο των αγροτικών ενισχύσεων
05:00
«Προσωπικός Βοηθός»: Αναλυτικά τα κριτήρια για την υποβολή αιτήσεων στην πλατφόρμα
04:00
ΔΥΠΑ: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το ειδικό εποχικό βοήθημα έτους 2026
03:00
Τεκμήρια: Ποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες τα γλιτώνουν με τα νέα μέτρα
02:00