ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά στη Χίο: Τι λένε Δήμαρχος και Αντιπεριφερειάρχης για την εξέλιξη της φωτιάς

Πυρκαγιά στη Χίο: Τι λένε Δήμαρχος και Αντιπεριφερειάρχης για την εξέλιξη της φωτιάς
Εφημερίδα Πολίτης Χίου

Ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς και ο Αντιπεριφερειάρχης, Σταμάτης Κάρμαντζης μίλησαν στο CNN Greece για την εξέλιξη της φωτιάς που ξέσπασε, μετά τα μεσάνυχτα στη Χίο, εξαναγκάζοντας σε βίαιη φυγή από τα σπίτια τους πολλούς από τους κατοίκους του χωριού Σιδηρούντα.

Όπως τόνισε ο κ. Βουρνούς, η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται σε πολλά μέτωπα, εκτιμώντας, ωστόσο, πως η κατάσταση δεν είναι τόσο σοβαρή όσο τα ξημερώματα. Ο ίδιος, πάντως, προειδοποίησε πως υπάρχει ένα εξαιρετικά επικίνδυνο - και λόγω θυελλωδών ανέμων, έντασης 8 - 9 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή - μέτωπο που κατευθύνεται στο Γιαννάκι, το μεγαλύτερο δάσος του νησιού.

Ο κ. Βουρνούς ξεκαθάρισε πως δεν υπήρξε εντολή για εκκένωση της Σιδηρούντας: «Η λέξη εκκένωση διοικητικά σημαίνει κάτι πολύ συγκεκριμένο, το οποίο δεν έγινε. Απλώς αρκετοί έφυγαν αυτοβούλως από τα σπίτια τους, μετά από εισήγηση του διοικητή της πυροσβεστικής», τόνισε, μεταξύ άλλων,

Από την πλευρά του, ο κ. Κάρματζης ξεκαθάρισε πως προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό: «Αυτό δεν μπορούμε να το πούμε εμείς. Είναι θέμα του ανακριτικού της Πυροσβεστικής και θα περιμένουμε το ανάλογο πόρισμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ενώ εγκατέλειπαν το χωριό. Η μία εξ αυτών, μία 62χρονη γυναίκα που υπέστη σοβαρά εγκαύματα, μεταφέρεται σε νοσοκομείο της Αθήνας. Και οι δύο αξιωματούχοι τόνισαν πως, προς το παρόν, δε διαφαίνεται να υπάρχουν καμμένα σπίτια και άλλα θύματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ