ΕΛΛΑΔΑ

Βόλτα με αερόστατο η νέα τουριστική ατραξιόν στη Θεσσαλονίκη

Βόλτα με αερόστατο η νέα τουριστική ατραξιόν στη Θεσσαλονίκη
Matt Cowan/Getty Images for Coachella/Ιdeal Image

Την ευκαιρία να απολαύσουν μια βόλτα ...στα σύννεφα με αερόστατο θα έχουν φέτος οι επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, καθώς αυτή αποτελεί τη νέα ατραξιόν που έρχεται να προστεθεί στις τουριστικές υπηρεσίες της πόλης.

Εδώ και λίγους μήνες γίνεται μία συντονισμένη προσπάθεια να συμπεριληφθεί το αερόστατο στις επιλογές των τουριστών που επιλέγουν ως προορισμό όχι μόνο τη Θεσσαλονίκη, αλλά και τη Χαλκιδική και τα Μετέωρα. Σύντομα επίσης, θα γίνονται πτήσεις και στην περιοχή των ιαματικών λουτρών στο Λαγκαδά, καθώς έχει ήδη δρομολογηθεί συνεργασία με τους τοπικούς παράγοντες, εξήγησε μιλώντας στο Πρακτορείο FM ο εκπρόσωπος της εταιρείας που διαχειρίζεται τα αερόστατα, Μίλτος Κοτζαγερίδης.

«Στο αερόστατο μπορούν να ανέβουν - ανάλογα με το μέγεθός του - από τέσσερα έως 30 άτομα. Η βόλτα διαρκεί 1,5 ώρα και στοιχίζει περίπου 150 ευρώ ανά επιβάτη», σημειώνει ο κ. Κοτζαγερίδης. Όπως διευκρίνισε, πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πακέτο, το οποίο "κλείνουν" τουριστικοί πράκτορες και περιλαμβάνει ενδεικτικά «μεταφορά από και προς το ξενοδοχείο, πρωινό, σνακ, σαμπάνια ή κάτι άλλο».

Όπως ανέφερε ο κ. Κοτζαγερίδης, οι τιμές είναι στα επίπεδα της Τουρκίας και πολύ καλύτερες από ότι στην Τοσκάνη όπου κυμαίνονται από 250 - 350 ευρώ. Γενικότερα στην Ευρώπη, οι τιμές κυμαίνονται από 300 έως 600 ευρώ το άτομο.

Το αερόστατο μπορεί να πετάει όλους τους μήνες, με εξαίρεση ίσως το Φεβρουάριο που μπορεί να καταστεί απαγορευτικός αν έχει δυνατούς ανέμους, όπως και οι περίοδοι έντονων βροχοπτώσεων.

Στο μεταξύ, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε μία συνεργασία με τη HELEXPO - ΔΕΘ κατά την οποία θα πραγματοποιούνται πτήσεις στις ημέρες της Διεθνούς Έκθεσης. Επίσης, για όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν πώς είναι να ανεβαίνει κανείς ψηλά με αερόστατο, θα μπορούν να το κάνουν στην τιμή των 20 ευρώ ανά άτομο. Σε αυτήν την περίπτωση το αερόστατο θα είναι δεμένο και θα σηκώνεται περίπου 40 μέτρα, από όπου ο επιβάτης θα έχει την ευκαιρία για λίγη ώρα, να δει την πόλη να... απλώνεται στα πόδια του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ