Απόστολος Λύτρας: Παύση έξι μηνών από τα δικηγορικά του καθήκοντα χωρίς αναστολή
Ο Απόστολος Λύτρας
INTIME NEWS / ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗΤη δικηγορική του ταυτότητα καλείται να παραδώσει αύριο Τετάρτη (2/10) στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας καθώς του επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή προσωρινής παύσης 6 μηνών χωρίς δυνατότητα αναστολής για την υπόθεση του ξυλοδαρμού της συζύγου του.
Την ποινή επέβαλε το πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και η σχετική απόφαση επιδόθηκε σήμερα Δευτέρα στον Απόστολό Λύτρα.
Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός ποινικολόγος αποφυλακίστηκε πρόσφατα με περιοριστικούς όρους από τις φυλακές Κορίνθου όπου κρατείτο, έπειτα από περίπου τρεις μήνες εγκλεισμού του για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.
Για την υπόθεση ήδη ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει ζητήσει την παραπομπή του στο Μονομελές Εφετείο της Αθήνας. Ο εισαγγελικός λειτουργός ωστόσο έχει προτείνει τη μετατροπή της αρχικής κατηγορίας σε πλημμέλημα.
Συγκεκριμένα έχει ζητήσει να δικαστεί ο Απόστολος Λύτρας για το αδίκημα της «επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ήτοι απλής σωματικής βλάβης» και όχι από για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, με το οποίο βαρύνεται.
Η χαμένη Ferrari του Michael Jordan εμφανίστηκε μετά από 24 χρόνια
07:54
Νέα ρωσικά πλήγματα σε Κίεβο και Οδησσό – Τουλάχιστον 15 τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά
07:50
Γαβριήλ Σακελλαρίδης στο CNN Greece: Ο Αλέξης Τσίπρας άναψε δεξί φλας και πέρασε στη δεξιά λωρίδα
07:49
Xiaomi: Αλλάζει ταχύτητα και ποντάρει στην αντοχή με τα Redmi Note 17 - Τρεις ημέρες με μία φόρτιση
07:46