Επιχείρηση διάσωσης 26 μεταναστών στην Κρήτη - Είχαν εγκλωβιστεί στα βράχια
Σκάφος του Λιμενικού
EUROKINISSI/KONTAΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟ (φωτογραφία αρχείου)Νυχτερινή επιχείρηση διάσωσης 26 μεταναστών που είχαν εγκλωβιστεί στα βράχια πραγματοποιήθηκε από το λιμενινκό τα ξημερώματα της Δευτέρας, στην περιοχή του δήμου Φαιστού Κρήτης.
Η επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών (ανάμεσα τους τέσσερις ανήλικοι) έγινε σε βραχώδη ακτή στην παραλία Κουνενοί του Δήμου Φαιστού, κοντά στο Αγιοφάραγγο όπου είχαν εγκλωβιστεί.
Αμέσως στήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης, με τη συμμετοχή ναυαγοσωστικού σκάφους από την Αγία Γαλήνη και τη συνδρομή δύο ιδιωτικών σκαφών.
Τα 26 άτομα, που είναι καλά στην υγεία τους, μεταφέρθηκαν στους Καλούς Λιμένες και στη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να μεταφερθούν για προσωρινή φιλοξενία στο Ηράκλειο.
Οι μετανάστες είναι 25 Αιγύπτιοι και ένας Σουδανός.
Τουρκία: «Να καταθέσουν τα όπλα όλες οι κουρδικές ομάδες και στη Συρία» ζητά ο Γκιουλέρ
23:37
Με καρκίνο διαγνώστηκε ο 35χρονος δήμαρχος του Άη Στράτη: «Πάω να τον πατήσω κάτω και θα γυρίσω» (vid)
23:26
Παναθηναϊκός - Μιλάνο 74-87: Νέα ήττα στο ΟΑΚΑ και νέο «καμπανάκι» για τους «πράσινους»
23:15
ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ Η ΤΑΚΤΙΚΗ «GRAYMAILING»: Μαδούρο: Πόσο «δεμένη» είναι η υπόθεση στις ΗΠΑ - Οι πιθανότητες απελευθέρωσης ή καταδίκης σε ισόβια
23:05