Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα τρεις συλληφθέντες για το επεισόδιο με τον πρύτανη του ΑΠΘ
Το κτίριο του ΑΠΘ
EUROKINISSI (φωτογραφία αρχείου)Τρία από τα συνολικά πέντε νεαρά άτομα που συνελήφθησαν χθες επειδή εμπόδισαν τον πρύτανη του ΑΠΘ να αποχωρήσει από εκδήλωση που πραγματοποιείτο στην Παλαιά Φιλοσοφική Σχολή οδηγούνται σήμερα (11/10) στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.
Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πτώση ασανσέρ στις Γ' Φοιτητικές Εστίες της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με το thestival δύο εξ αυτών (μία 26χρονη κι ένας 20χρονος) αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα, ενώ για τους υπόλοιπους αποφασίστηκε να παραμείνουν υπό κράτηση (τρεις άνδρες 20, 21 και 23 ετών).
Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Αστυνομία περιλαμβάνει, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της παράνομης κατακράτησης, της παράνομης βίας, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απόπειρας σωματικής βλάβης και της απείθειας.
Οι τρεις τελευταίες πράξεις συνδέονται με ρίψεις αντικειμένου κατά αστυνομικών που κλήθηκαν στο σημείο για το περιστατικό με τον πρύτανη και την άρνηση των συλληφθέντων να υποβληθούν σε δακτυλοσκοπική εξέταση.
Θεσσαλονίκη: 43χρονος παρενόχλησε 20χρονη σε μπαρ κι αυτή τον έδειρε με τον σύντροφό της
09:40
«ΠΟΛΕΜΟΣ ΦΘΟΡΑΣ» ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ: Το «εύφλεκτο» 2026 για την κυβέρνηση - Οι μεγάλες προκλήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη
09:30
Επτά μικρές νίκες για το περιβάλλον και το κλίμα που σημειώθηκαν μέσα στο 2025
09:30
Θύμα επίθεσης 79χρονος στη Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένος 31χρονος τον χτύπησε και τον έριξε στο έδαφος
09:30