Εισαγγελική παρέμβαση για τρένο του Προαστιακού που παραλίγο να μπει στη γραμμή του Μετρό
Προαστιακός σιδηρόδρομος
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣΠροκαταρκτική εξέταση για το νέο περιστατικό με τρένο του Προαστιακού που παραλίγο να εισέλθει στο δίκτυο του Μετρό στη Δουκίσσης Πλακεντίας διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Στο πλαίσιο της έρευνας θα διευκρινιστούν οι συνθήκες γύρω από τις οποιες συνέβησαν τα γεγονότα προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της διατάραξης ασφάλειας μέσων σταθερής τροχιάς και από ποια συγκεκριμένα πρόσωπα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας ένας συρμός του Προαστιακού έλαβε εντολή την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στη Δουκίσσης Πλακεντίας να μπει σε λάθος γραμμή και συγκεκριμένα σε σήραγγα του μετρό. Ο μηχανοδηγός αντιλήφθηκε το λάθος και προσπάθησε μάταια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, να επικοινωνήσει με το σταθμάρχη . Τότε έλαβε τη σωτήρια, όπως αποδείχθηκε απόφαση να ελαττώσει ταχύτητα και να προχωρήσει αργά ώστε να αντιληφθεί το λάθος η τηλεδιοίκηση. Ο οδηγός έτσι αναγκάστηκε να κάνει οπισθοπορεία για περίπου 300 μέτρα ώστε να βγει από τη σήραγγα , στην οποία θα σφήνωνε αν κατευθυνόταν.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ελεγκτής του Προαστιακού «τσέπωνε» χρήματα χωρίς να κόβει εισιτήρια - Η συγγνώμη της Hellenic Train
SPONSORED
Νέο πρόγραμμα πρόσληψης για Άτομα με Αναπηρία από τον ΟΤΑ - Επιπλέον 1.000 θέσεις εργασίας
02:00
Κοινωνικός Τουρισμός: Οι οριστικοί πίνακες με τους δικαιούχους συνταξιούχους από τη ΔΥΠΑ
01:00
Πώς μπορούν να προστατευθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων από τις ζημιές που προκαλούν οι ενοικιαστές
00:30
Εντυπωσιακή η τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 με παρέλαση αστέρων στο Azteca
23:58