Θεσσαλονίκη: Εγκρίθηκαν 8,5 εκατ. ευρώ για αντικατάσταση των λυόμενων σχολείων του σεισμού του 1978
Στην αντικατάσταση των λυόμενων σχολείων, που κατασκευάστηκαν μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1978 στον δήμο Θεσσαλονίκης, προχωρά η δημοτική αρχή μετά το «πράσινο φως» που άναψε το υπουργείο Οικονομικών εγκρίνοντας κονδύλια ύψους 8,5 εκατ. ευρώ.
Την είδηση ανακοίνωσε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης. «Εγκρίθηκαν 8,5 εκατ. ευρώ για να ξεκινήσουμε με γρήγορες διαδικασίες την άμεση αντικατάσταση των λυόμενων σχολείων», είπε ο δήμαρχος.
Πρόσθεσε, πως το θέμα για την αντικατάσταση των λυόμενων, τα οποία σύμφωνα με μελέτες κρίνονται ακατάλληλα για τη στέγαση μαθητών και εκπαιδευτικών, τέθηκε για πρώτη φορά από τη δημοτική αρχή στον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη. Ο κ.Αγγελούδης, υπογράμμισε πως ακολούθησαν αρκετές επαφές στην Αθήνα και πλέον το θέμα της έγκρισης των χρημάτων περνάει στα «χέρια» του υπουργείου Εσωτερικών, ώστε άμεσα ο δήμος να προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου.
Παράλληλα, δε, κάλεσε τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας να υποδείξουν τους χώρους που θα είναι κατάλληλοι για την προσωρινή μετεστέγαση των μαθητών και των μαθητριών μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή των νέων σχολείων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πιερρακάκης: Ξεπέρασαν τις 6.000 οι αποβολές μαθητών για χρήση κινητού στο σχολείο
Μετά τις νάρκες... όροι του Ιράν για το τέλος του πολέμου - Τραμπ: «Tους τελειώνω σε μία ώρα»
20:23
Η Ρουμανία επιτρέπει στις ΗΠΑ πρόσβαση 90 ημερών στις αεροπορικές βάσεις
20:14
Μητσοτάκης για fake news: Έχω πέσει και εγώ θύμα αλλά δεν έκανα αγωγή - Στοχοποίησαν την κόρη μου
19:56
Το FBI προειδοποιεί για κίνδυνο επιθέσεων με drones στην Καλιφόρνια από το Ιράν
19:47