ΕΛΛΑΔΑ

Η νύχτα των αδειών

Η νύχτα των αδειών

Αργά μέσα στη νύχτα της Τρίτης φαίνεται πως θα «κλειδώσει» η δεύτερη τηλεοπτική άδεια, καθώς όπως αναφέρουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η διαδικασία για τη δημοπράτηση της πρώτης ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης.

Η κόπωση των διεκδικητών εκτιμάται πως θα είναι ήδη μεγάλη καθώς από το πρωί είναι κλεισμένοι στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και χωρίς κινητά ώστε να μην διαρρέουν πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη του διαγωνισμού.

Λίγο μετά τις 8 το πρωί άρχισαν να προσέρχονται οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών σχημάτων που διεκδικούν μία από τις τέσσερις άδειες. Την πόρτα της ΓΓΔΕ πέρασαν μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Ιβάν Σαββίδης, ο Θεόδωρος Κυριακού και ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας αλλά και οι εκπρόσωποι των άλλων εταιριών που διεκδικούν μία από τις τέσσερις άδειες.

Λίγο αργότερα στον χώρο προσήλθε και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ο οποίος ενημερώθηκε για την εξέλιξη της διαδικασίας

Τα παρατράγουδα ξεκίνησαν από νωρίς το βράδυ της Δευτέρας όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο, στη Διαύγεια, ότι οι νύφες είναι τέσσερις και οι γαμπροί οκτώ. Και το σίγουρο είναι ότι, σε κάθε περίπτωση, ισχύει το «όλα του γάμου δύσκολα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας που εξεδόθη αργά το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Βρυώνης έμεινε τελικά εκτός καθώς προέκυψε πρόβλημα με την υποψηφιότητά του. Αντιθέτως, κανονικά συμμετέχει στον πλειστηριασμό ο Χρ. Καλογρίτσας για τον οποίο επίσης είχε υπάρξει ζήτημα.

2580974 copy

Συγκεκριμένα, για τον κ. Βρυώνη, η ανακοίνωση αναφέρει: «Η εγγυητική επιστολή του υποψηφίου ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV), δεν πληροί τις απαιτούμενες από τον νόμο και την προκήρυξη προϋποθέσεις, και για αυτό δεν γίνεται αποδεκτή, επειδή έχει συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 799, έχει διάρκεια ισχύος τριάντα έξι (36) ημέρες και είναι μεταβιβάσιμη, ενώ η υπ’ αρ. 1/2016 Προκήρυξη του Υπουργού Επικρατείας (Παράρτημα ΙΙ) ορίζει ότι αυτή πρέπει να συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 760, να έχει διάρκεια ισχύος τριακόσιες εξήντα πέντε (365) ημέρες και να μην είναι μεταβιβάσιμη».

Οι οκτώ υποψήφιοι για τις άδειες είναι:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ):

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)

3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED

5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)

8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ