ΕΛΛΑΔΑ

Αντιρατσιστική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην απαγόρευση του μπουρκίνι

Αντιρατσιστική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην απαγόρευση του μπουρκίνι
Διαδηλωτές κρατούν πλακάτ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αντιρατσιστικών οργανώσεων έξω από τη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα ενάντια στην ισλαμοφοβία και στην απαγόρευση του μπουρκίνι που έχει επιβάλλει η γαλλική κυβέρνηση, την Τρίτη 30 Αυγούστου 2016 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Την αντίθεσή τους στην πρόθεση της γαλλικής κυβέρνησης να απαγορεύσει το μπουρκίνι εξέφρασαν σήμερα αντιρατσιστικές οργανώσεις και μεταναστευτικές κοινότητες με συγκέντρωσή τους στο κέντρο της Αθήνας κατά της ισλαμοφοβίας.

Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Συντάγματος και ακολούθησε πορεία προς τη γαλλική πρεσβεία. Καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας, οι δρόμοι γύρω από τη γαλλική πρεσβεία παρέμεναν κλειστοί για τα οχήματα.

«Η απαγόρευση του μπουρκίνι αφαιρεί το δικαίωμα των ανθρώπων στην επιλογή», επισήμανε σε ομιλία του ο επικεφαλής της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) Πέτρος Κωνσταντίνου.

Μια μαθήτρια από την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας πρόσθεσε ότι «πρέπει να έχουμε το δικαίωμα να αποφασίζουμε εμείς πώς θα ντυνόμαστε και όχι τα κράτη».

Με πρωτότυπο τρόπο επέλεξε να λάβει μέρος στη συγκέντρωση ένας διαδηλωτής, ο οποίος εμφανίστηκε ημίγυμνος με γραμμένα στο σώμα του συνθήματα κατά της ισλαμοφοβίας.

Στην πορεία συμμετείχαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΚΕΕΡΦΑ, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «Η Ενότητα», η Ένωση Μουσουλμάνων Ελλάδας, η Αιγυπτιακή Κοινότητα, η Κοινότητα Σενεγάλης και η Ελληνική Κοινότητα Μπανγκλαντές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ