ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεοπτικές άδειες: Όλοι στα κάγκελα

Τηλεοπτικές άδειες: Όλοι στα κάγκελα

Όλοι εναντίον όλων στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης όπου διεξάγεται, για δεύτερη μέρα, η δημοπρασία για τις 4 τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.

Από το πρωί έχουν θυροκολληθεί έξω από το κτίριο συνολικά εννέα φάκελοι με ασφαλιστικά μέτρα.

asfalistika2

Αρχή έγινε λίγο μετά τις 9 το πρωί όταν στην είσοδο εμφανίστηκε δικαστικός επιμελητής ο οποίος θυροκόλλησε φάκελο στον οποίο περιέχονταν ασφαλιστικά μέτρα του σταθμού Star κατά της συμμετοχής της εταιρίας συμφερόντων Καλογρίτσα στον διαγωνισμό.

asfalistika3

Όπως είπε ο δικαστικός επιμελητής η θυροκόλληση έγινε σήμερα γιατί αυτή ήταν η τελευταία ημέρα που μπορούσε να γίνει αυτή η επίδοση.

Λίγο αργότερα δικαστικός επιμελητής θυροκόλλησε ασφαλιστικά μέτρα και από τον τηλεοπτικό σταθμό Άλφα.

Συνέχεια δόθηκε με την θυροκόλληση έξι νέων ασφαλιστικών μέτρων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται κατά ασφαλιστικών μέτρων που ασκεί ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 κατά της συμμετοχής της Dimera στο διαγωνισμό ενώ ασφαλιστικά μέτρα έχει καταθέσει και το Mega το οποίο βρέθηκε από νωρίς εκτός της τελικής φάσης της διαδικασίας.

Τέλος, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσε και ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ.

Φήμες και σενάρια

Από την έναρξη της διαδικασίας πάντως κυκλοφορούν φήμες και σενάρια τόσο για την εξέλιξη της διαδικασίας όσο και για το ποιοι είναι αυτοί που παρουσιάζονται ως φαβορί για τις 4 άδειες.

Σύμφωνα αυτές η δημοπράτηση της πρώτης άδειας κράτησε πάνω από οκτώ ώρες ενώ βάσει των υπολογισμών πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και η δημοπράτηση της δεύτερης άδειας καθώς υπήρξε συμφωνία να ολοκληρωθεί η διαδικασία για τις δύο πρώτες άδειες και μετά να ακολουθήσει διάλειμμα.

Τα σενάρια παρουσιάζουν ως φαβορί για τις πρώτες άδειες «νέους παίκτες» του τηλεοπτικού πεδίου που εμφανίζονται πρόθυμοι να διαθέσουν μεγάλο ποσό για προκειμένου να καταφέρουν να πάρουν μία από τις τέσσερις άδειες.

Θα πρέπει πάντως να αναφερθεί ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ή ανεπίσημη πληροφόρηση ενώ χθες το βράδυ κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι όσα διαδίδονται είναι απλώς φήμες και η επίσημη ενημέρωση θα γίνει με το τέλος της διαδικασίας.

Από τους οκτώ υποψηφίους, οι τέσσερις εκπροσωπούνται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους (Θοδωρής Κυριακού για τον ΑΝΤΕΝΝΑ, Βαγγέλης Μαρινάκης για την ALTER EGO, Ιβάν Σαββίδης για την DIMERA και Βλαδίμηρος Καλογρίτσας για την ομώνυμη εταιρεία) ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις καθοδηγούνται από τους Γενικούς Διευθυντές τους (Πάνος Κυριακόπουλος για τον Ανεξάρτητο Πάροχο, Κάρολος Αλκαλάι για το STAR, Κώστας Κιμπουρόπουλος για τον ΣΚΑΪ και Δημήτρης Φουρλεμάδης για τον ALPHA).

Οι οκτώ υποψήφιοι για τις άδειες είναι:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ):

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)

3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED

5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)

8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ