ΕΛΛΑΔΑ

Έτοιμες οι Περιφέρειες να διαχειριστούν το νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης

Έτοιμες οι Περιφέρειες να διαχειριστούν το νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης
Φωτογραφία αρχείου από την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013, όπου απεικονίζεται χωράφι έξω από το χωριό Νομή του δήμου Φαρκαδόνας Τρικάλων EUROKINISSI/Θανάσης Καλλιάρας

Έτοιμες δηλώνουν ότι είναι οι Περιφέρειες για την υλοποίηση του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

«Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε κατά τον καλύτερο τρόπο για να αξιοποιήσουμε και να στηρίξουμε τις υγιείς και εξωστρεφείς παραγωγικές δυνάμεις της πατρίδας μας», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) Κώστας Αγοραστός.

Η δήλωσή του έγινε μετά την ανακοίνωση σήμερα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της εκχώρησης στις Περιφέρειες του 37,4% των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20, ήτοι 1,22 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ επισήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που σε προγράμματα του ΕΣΠΑ οι αιρετές Περιφέρειες αναλαμβάνουν αρμοδιότητες που αντιστοιχούν σε πάνω από το ένα τρίτο των πόρων.

«Πρόκειται, αναμφίβολα για ένα ιστορικό βήμα στον αγώνα των αιρετών Περιφερειών για ουσιαστική αποκέντρωση», σημειωσε ο κ. Αγοραστός.

Όπως διευκρίνησε, η εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της εποικοδομητικής συνεργασίας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου και τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπο Κασίμη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ